Βραδινή Aπολέπιση Vs Πρωινή Απολέπιση

Τίνα ΣβίγκουΤΙΝΑ ΣΒΙΓΚΟΥ Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2017

Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2017

Βραδινή Aπολέπιση Vs Πρωινή Απολέπιση

Είναι γνωστή η ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας, για όλες τις γυναίκες. Πρωί αλλά και βράδυ πρέπει να καθαρίζουμε το προσωπό μας και να το ενυδατώνουμε με τα κατάλληλα για τον τύπο δέρματος προϊόντα. Ωστόσο υπάρχουν πάντα ερωτήματα, όπως για παράδειγμα η απολέπιση. Πρέπει να γίνεται το πρωί μόλις ξυπνάμε ή το βράδυ;

Σύμφωνα με τους skin experts και συγκεκριμένα με το δερματολόγο Harold Lancer εξαρτάται από τις συνήθειες και το lifestyle που ακολουθεί κάθε γυναίκα. 

"Αν κάποια γυναίκα φοράει σε καθημερινή βάση makeup, η βραδινή απολέπιση θα την βοηθήσει να καθαρίσει το πρόσωπό της και από το παραμικρό ίχνος μακιγιάζ. Με αυτό τον τρόπο τα προϊόντα που θα εφαρμόσει στη συνέχεια θα δράσουν καλύτερα στις εσωτερικές στοιβάδες της επιδερμίδας."
Από την άλλη ο  Dr. Lancer προσθέτει ότι αν η επιδερμίδα σας είναι λιπαρή και το πρωί ξυπνάτε με μουντή επιδερμίδα, τότε η απολέπιση θα σας βοηθήσει αρκετά.
Τέλος η δερματολόγος Karyn Grossman, έχει ένα δυνατό επιχείρημα για να κάνουμε απολέπιση το πρωί. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η ίδια "Σε γενικές γραμμές, οι ασθενείς πρέπει να επικεντρωθούν στην προστασία το πρωί και στη διόρθωση το βράδυ. Έχω διαπιστώσει ότι οι περισσότεροι ασθενείς τείνουν να χρησιμοποιούν ισχυρότερα, πιο ερεθιστικά προϊόντα το βράδυ. Έτσι, η προσθήκη απολέπισης εκείνη την ώρα μπορεί να προκαλέσει ή να αυξήσει κάποιον πιθανό ερεθισμό."

Σε κάθε περίπτωση όταν κάνουμε απολέπιση, κάνουμε απαλές κινήσεις και είμαστε ευγενικές με το πρόσωπό μας. Χρησιμοποιούμε προϊόν που καλύπτει τις ανάγκες μας και αν διαπιστώσουμε κάποιο ερεθισμό ή ένα ασυνήθιστο σύμπτωμα, σταματάμε τη χρήση του και ενημερώνουμε το δερματολόγο μας.

Δείτε παρακάτω το facebook live που κάναμε, όπου μιλήσαμε για skincare tips:

 

Στην gallery που ακολουθεί ανακαλύψτε καθαριστικά προσώπου. Όποια ώρα της ημέρας και αν επιλέξετε για απολέπιση, είναι απαραίτητο αρχικά να κάνετε ένα σχολαστικό καθαρισμό.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ GALLERY
10 photos

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

 

More for you

 
 

Don't Miss