Ο σωστός τρόπος να "σπάμε" ένα σπυράκι

Τίνα ΣβίγκουΤΙΝΑ ΣΒΙΓΚΟΥ Σάββατο 04 Νοεμβρίου 2017

Σάββατο 04 Νοεμβρίου 2017

Ο σωστός τρόπος να "σπάμε" ένα σπυράκι

Έχουμε βρεθεί όλες σε αυτή τη θέση. Είναι αυτή η στιγμή που εμφανίζεται ένα σπυράκι στο πρόσωπό μας και η πρώτη μας σκέψη είναι ότι πρέπει να το σπάσουμε. Ωστόσο πρέπει να το πειράξουμε και αν με ποιον τρόπο;

Για να σας βοηθήσουμε ψάξαμε και διαβάσαμε τι προτείνουν δερματολόγοι.

Πρώτα απ 'όλα, θα πρέπει να πειράζουμε μόνο τα μικρά λευκά σπυράκια,(εκείνα που έχουν λευκή κεφαλή, αλλά το δέρμα γύρω τους είναι κόκκινο), που είναι κοντά στην επιφάνεια του δέρματος. 

Σχετικά με την καλύτερη στιγμή για να σπάσουμε ένα σπυράκι, οι δερματολόγοι λένε ότι είναι το βράδυ επειδή το δέρμα έχει χρόνο να ανακάμψει μέσα στη νύχτα. Είναι ακόμα καλύτερο όταν βγαίνουμε από το ντους "όταν το δέρμα είναι καθαρό και η θερμότητα έχει βοηθήσει να χαλαρώσει και να μαλακώσει", δήλωσε η Dr. Rachel Nazarian στο Elle.

Πριν πειράξουμε οτιδήποτε στο πρόσωπό μας, βεβαιωνόμαστε ότι είναι καθαρά τα χέρια και ότι το δέρμα δεν έχει ίχνος μακιγιάζ. Αυτά τα βήματα ελαχιστοποιούν τον κίνδυνο μεταφοράς βακτηρίων που προκαλούν μόλυνση.
 

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ GALLERY
10 photos


Τοποθετούμε τα χέρια στη συγκεκριμένη περιοχή και πιέζουμε προς τα κάτω, με ελαφριές κινήσεις - δεν πιέζουμε στη μέση το άσπρο ή το μαύρο μέρος - πάμε κάτω από τον κεντρικό λευκός πυρήνα ή το μαύρο πυρήνα και με μια μικρή πίεση θα πρέπει να απομακρυνθεί εύκολα. Αν όχι, τότε πρέπει να το αφήσουμε, δεν είναι έτοιμο ακόμα να σπάσει.

Μόλις καθαρίσουμε το σπυράκι, πλένουμε όλη την περιοχή με ένα απαλό καθαριστικό. Οι δερματολόγοι προτείνουν να μην επιλέξουμε κρέμες ακμής σε αυτή την περίπτωση, καθώς μπορεί να προκαλέσουν περαιτέρω ερεθισμούς και πιθανές ουλές στο σπασμένο δέρμα.
 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

 

More for you

 
 

Don't Miss