Ποια προϊόντα ομορφιάς πρέπει να βάζουμε στο ψυγείο;

Τίνα ΣβίγκουΤΙΝΑ ΣΒΙΓΚΟΥ Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2017

Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2017

Ποια προϊόντα ομορφιάς πρέπει να βάζουμε στο ψυγείο;

Φαντάζομαι δεν είναι κάτι που διαβάζετε για πρώτη φορά, ίσως κάποιες από εσάς μάλιστα να το κάνετε ήδη. Να βάζετε δηλαδή κάποια καλλυντικά στο ψυγείο, αφού επωφελούνται από την αποθήκευση σε ψυχρότερες θερμοκρασίες, καθώς δρουν καλύτερα και διαρκούν περισσότερο.

 

Το ερώτημα όμως είναι ποια πρέπει να βάζουμε στο ψυγείο;

Mists/ Τονωτικές Λοσιόν/ Κρέμες Ματιών

Θυμάστε τις skincare συνήθειες της Victoria Beckham και της Kate Moss. Να σας θυμήσουμε ότι και οι δύο αυτές γυναίκες χρησιμοποιούν χαμηλές θερμοκρασίες στην skincare ρουτίνα τους. Από τη μία η Kate Moss χρησιμοποιεί πάγο και από την άλλη η Victoria πλένεται με παωμένο νερό
Είναι αρκετά σημαντικό αυτά τα τρία προϊόντα mists, toner και κρέμες ματιών να διατηρούνται σε χαμηλές θερμοκρασίες. Με αυτό τον τρόπο βοηθάμε στην εξομάλυνση των ρυτίδων, ενώ μειώνουμε το πρήξιμο.

FYI: Προσωπικά έχω πάντα μαζί μου στην τσάντα μου ένα facial mist, για να ανανεώνω το πρόσωπό μου κατά τη διάρκεια της ημέρας.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ GALLERY
9 photos

Προϊόντα με ενεργά συστατικά

Τα προϊόντα με ενεργά συστατικά όπως η ρετινόλη, το υπεροξείδιο του βενζοϋλίου ή η βιταμίνη C, δεν πρέπει να αποθηκεύονται σε ζεστούς χώρους, όπως είναι το μπάνιο που δημιουργούνται υδρατμοί ή σημεία κοντά σε παράθυρο που περνάει ο ήλιος. Τα προϊόντα με ενεργά συστατικά έχουν ημερομηνίες λήξης και αυτό σημαίνει ότι το δραστικό συστατικό καθίσταται ανενεργό. Η θερμότητα και το φως μπορούν να επιταχύνουν τη λήξη εξασθενίζοντας το ενεργό συστατικό με την πάροδο του χρόνου.

Κρατώντας την κρέμα ενυδάτωσης με ρετινόλη ή ρο προϊόν που έχουμε για τη θεραπεία των δυσχρωμιών, κηλίδων που περιέχει υπεροξειδίου βενζοϋλίου σε δροσερό περιβάλλον όπως το ψυγείο επιβραδύνουμε την αποικοδόμηση του δραστικού συστατικού. 

Βερνίκι νυχιών

Κρατώντας το βερνίκι νυχιών στο ψυγείο το βοηθάτε να επεκτείνει τη διάρκεια ζωής του, επίσης το προστατεύετε από τον αποχρωματισμό που προκαλεί ο ήλιος. 

Extra Tip: Όταν θέλετε να κάνετε mani ή pedi, αφαιρέστε το βερνίκι από το ψυγείο και δώστε του λίγα λεπτά για να πιάσει τη θερμοκρασία δωματίου. Ίσως χρειαστεί να το ανακινήσετε επιπλέον.

Λιωμένο κραγιόν

Όλες το έχουμε βιώσει. Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από το αγαπημένο κραγιόν ή το lip balm που λιώνει στο πορτοφόλι, την τσέπη ή το αυτοκίνητo.

Τοποθετήστε το στο ψυγείο για λίγες ώρες για να στερεοποιηθεί. Όταν το βγάλετε, δώστε του λίγα λεπτά πριν το χρησιμοποιήσετε. Με καθαρά δάχτυλα ή μια μικρή σπάτουλα καλλυντικών προσπαθήστε να δημιουργήσετε ένα χρησιμοποιήσιμο σχήμα.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

 

More for you

 
 

Don't Miss