Ποια είναι η κατάλληλη ηλικία για την πρώτη αποτρίχωση;

Τίνα ΣβίγκουΤΙΝΑ ΣΒΙΓΚΟΥ Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2018

Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2018

Ποια είναι η κατάλληλη ηλικία για την πρώτη αποτρίχωση;

Η μία πλευρά, αυτή της μητέρας συνήθως ισχυρίζεται ότι είναι νωρίς για αποτρίχωση. Από την άλλη πλευρά ωστόσο, η κόρη θέλει να απαλλαγεί από την τριχοφυϊα της. Τι γίνεται σε αυτή την περίπτωση; Υπάρχει κάποιο ηλικιακό όριο για να ξεκινήσει ένα κορίτσι την αποτρίχωση και αν ναι ποιο είναι αυτό και ποιος το ορίζει;

 

Τα περισσότερα κορίτσια μετά από κάποια ηλικία αρχίζουν να νοιάζονται για την εξωτερική τους εμφάνιση. Ένα μέρος αυτής είναι και η τριχοφυϊα, η οποία μπορεί να είναι έντονη ιδιαίτερα αν είναι μελαχρινή ή έχει ξεκινήσει η περίοδος. Πολλές φορές λοιπόν τα κορίτσια νιώθουν αμηχανία, περίεργα, μπορούν να νιώσουν ακόμα και ντροπή για την εμφάνισή τους. Συναισθήματα που σε κάθε περίπτωση πρέπει να βάλουν σε σκέψεις τους γονείς και να σκεφτούν μήπως είναι καλύτερα να συμφωνήσουν με το παιδί τους και να επιλέξουν μαζί τη σωστή μέθοδο αποτρίχωσης.

Είναι προτιμότερο μία μητέρα ή ακόμη και ο πατέρας να πάει ο ίδιος το παιδί του ή να το βοηθήσει να απαλλαγεί από την τριχοφυϊα και να έχει τον έλεγχο, από το να πάρει ένα μικρό κορίτσι το ξυραφάκι στα χέρια της και να αρχίζει να ξυρίζεται σε όποιο σημείο εκείνη επιθυμεί. Με άλλα λόγια οι γονείς είναι προτιμότερο να ξέρουν τι κάνουν τα παιδιά τους-ακόμα και αν αυτό αφορά το θέμα της αποτρίχωσης-, παρά να ανακαλύψουν ότι γίνονται πράγματα κρυφά από εκείνους.

Διαβάστε ακόμη: Σε ποια σημεία ξυριζόμαστε και σε ποια κάνουμε αποτρίχωση;

Στην gallery που ακολουθεί δείτε φωτογραφίες πριν και μετά την εφηβεία

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ GALLERY
9 photos

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

 

More for you

Don't Miss