3 τρόποι να αντιμετωπίσουμε τις ρυτίδες στα μάτια

Τίνα ΣβίγκουΤΙΝΑ ΣΒΙΓΚΟΥ Πέμπτη 08 Φεβρουαρίου 2018

Πέμπτη 08 Φεβρουαρίου 2018

3 τρόποι να αντιμετωπίσουμε τις ρυτίδες στα μάτια

Ιδιαίτερα όσες γυναίκες είναι εκφραστικές, οι λεπτές γραμμές και οι ρυτίδες γύρω από τα μάτια, γνωστές και ως "πόδι χήνας¨" κάνουν από νωρίς την εμφάνισή τους.

Οι επαναλαμβανόμενες κινήσεις από το χαμόγελο ή το συνοφρύωμα και γενικότερα κάθε έκφραση που κάνει το πρόσωπό μας, προκαλεί συσπάσεις γύρω από το μάτι. Ο μυς τεντώνεται και στη συνέχεια μαζεύεται και αυτή η κίνηση που γίνεται αρκετές φορές μέσα στην ημέρες, προκαλεί τις λεπτές γραμμές. Επιπλέον ο ήλιος και συγκεκριμένα οι υπεριώδεις ακτίνες που κατατρέφουνν τις ίνες κολλαγόνου, είναι ένας ακόμη βασικός παράγοντας. 

Οι πιο απλές λύσεις για την αντιμετώπισή τους είναι τρεις. 

Ξεκινάμε από την πιο βασική που είναι η κρέμα ματιών, η οποία πρέπει να εφαρμόζεται σε καθημερινή βάση, όπως ακριβώς η προσώπου. Με ήπιες, επαναλαμβανόμενες κινήσεις γύρω από το κινητό βλέφαρο κάνουμε απαλό μασάζ, ενώ εφαρμόζουμε παράλληλα το προϊόν και βοηθάμε τους μύες να χαλαρώσουν. 

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ GALLERY
12 photos

Εξίσου σημαντικά είναι τα γυαλιά ηλίου. Βλέπετε αυτή η κίνηση που κάνουμε με τα μάτια, όταν μας ενοχλεί το φως του ήλιου είναι μία από τις βασικές αιτίες για τη δημιουργία λεπτών γραμμών. Σε καθημερινή βάση όπως καλύπτουμε το πρόσωπό μας με αντηλιακό, φροντίζουμε να φοράμε και τα γυαλιά ηλίου.

Δείτε ακόμη τα γυαλιά ηλίου που δε θα φύγουν ποτέ από τη μόδα

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ GALLERY
12 photos

Προσοχή στο ντεμακιγιάζ και γενικότερα με κάθε κίνηση στη συγκεκριμένη περιοχή του προσώπου. Είναι μία από τις πιο ευαίσθητες, όπου το δέρμα είναι αρκετά λεπτό. Οτιδήποτε κάνουμε στα μάτια, πρέπει να γίνεται με ήπιες, ήρεμες κινήσεις. Το ντεμακιγιάζ είναι μια διαδιασία που κάνουμε καθημερινά και πολλές φορές για να ξεβάψουμε τη μάσκαρα και το μολύβι, ερεθίζουμε το μάτι. Επενδύουμε σε ένα καλό προϊόν ντεμακιγιάζ και κινούμαστε στην περιοχή με απαλές κινήσεις. Στη συνέχεια πάντα ενυδατώνουμε με κρέμα ματιών.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ GALLERY
10 photos

Extra Tip: Όταν βάφεστε αποφύγετε τις υπερβολές με την ποσότητα του concealer, του makeup ή της πούδρας. Ένα tip που μπορείτε να ακολουθήσετε είναι η εφαρμογή concealer με το δάχτυλό σας, με απαλές, ταμποναριστές κινήσεις έτσι ώστε να το στρώσετε όπως σας βολεύει, στα σωστά σημεία.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ GALLERY
9 photos

 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

More for you

 
 

Don't Miss