Πώς θα κάνετε μόνες σας στο σπίτι αποτρίχωση;

Τίνα ΣβίγκουΤΙΝΑ ΣΒΙΓΚΟΥ Τρίτη 01 Μαΐου 2018

Τρίτη 01 Μαΐου 2018

Πώς θα κάνετε μόνες σας στο σπίτι αποτρίχωση;

Για πολλές γυναίκες η αποτρίχωση στο σπίτι είναι κάτι αδύνατο να συμβεί. Η αλήθεια είναι ότι είναι μία δύσκολη διαδικασία, ωστόσο όχι ακατόρθωτη.

 

Οποιοδήποτε τρόπο και αν προτιμάτε για την αποτρίχωση, κερί, χαλάουα, ταινίες αποτρίχωσης, τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε είνααι ίδια.

Βασική προϋπόθεση για να έχει αποτέλεσμα η αποτρίχωση, είναι οι τρίχες σας να έχουν ελάχιστο μάκρος.

Επίσης βοηθάει αρκετά, την προηγούμενη ημέρα να έχετε κάνει απολέπιση, με focus στα σημεία που θα αποτριχώσετε. Την ημέρα της αποτρίχωσης μην απλώσετε ενυδατική κρέμα σώματος γιατί η λιπαρότητα εμποδίζει το κερί να κολλήσει στις τρίχες και αυξάνει τις πιθανότητες ερεθισμού.

Το πρώτο βήμα είναι να βάλετε καθαρό οινόπνευμα στις περιοχές που θα αποτριχώσετε για να αποφύγετε τις φλεγμονές.

Αν επιλέξετε ζεστό κερί, πριν αρχίσετε δοκιμάστε την θερμοκρασία του σε ένα μικρό σημείο του σώματος.

Η τεχνική είναι ίδια σε όλα τα προϊόντα, απλώστε το προϊόν κατά μήκος της τρίχας – με φορά ίδια της τρίχας, συνήθως από πάνω προς τα κάτω. Σε κάποια σημεία όπως στις γάμπες και στα γόνατα οι τρίχες έχουν διαφορετική φορά και πρέπει να χειριστείτε το κερί με λεπτομέρεια.

Απλώστε λοιπόν το κερί, πιέστε το καλά πάνω στο δέρμα (με φορά ίδια της τρίχας για να πιάσει το κερί όλο το μήκος της) και στη συνέχεια τραβήξτε το κερί ή την ταινία αποτρίχωσης προς την αντίθετη κατεύθυνση και συρτά (όχι προς τα πάνω).

Αν με το πρώτο τράβηγμα δεν αφαιρεθούν κάποιες τρίχες, συνεχίστε σε άλλο σημείο και δοκιμάστε πάλι αργότερα. Έτσι θα αποφύγετε τους ερεθισμούς από τα πολλά, επίμονα και έντονα τραβήγματα στο ίδιο σημείο. 

Αφού ολοκληρώσετε την αποτρίχωση, απλώστε μια πλούσια λιπαρή κρέμα ή λάδι σώματος για να απομακρύνετε τα υπολείμματα του κεριού και να καταπραΰνετε το δέρμα. Μια κρέμα σώματος με αλόη είναι ότι πρέπει για ενυδατώσετε το δέρμα σας και να μειώσετε τα σημάδια του ερεθισμού.

 

More for you

 
 

Don't Miss