#ChallengingAlex: Οι πρώτες μου μέρες στη νέα μου ζωή

Αλεξάνδρα Κωστοπούλου
Τετάρτη 6 Σεπτέμβριος 2017
alex3.jpg

Η καλύτερη συμβουλή για να πετύχει μία νέα αρχή και να είναι πιο smooth μια μεγάλη αλλαγή είναι να κάνει κανείς καλούς φίλους. Φίλους, οι οποίοι σε κάνουν να νιώθεις όσο περισσότερο σαν στο σπίτι σου, που μαζί τους είσαι άνετα και ο εαυτός σου, και ξεχνιέσαι αφού περνάς καλά. Ευτυχώς αυτό το έχω πετύχει απόλυτα αυτές τις λίγες μέρες. Έχω κάνει πολλούς φίλους, αγόρια κορίτσια, από όλες τις γωνίες του κόσμου, με τους οποίους περνάω τις περισσότερες ώρες της ημέρας μου. Βασικά, όλη μέρα, έκτος από όταν έχω μάθημα ή από όταν διαβάζω. Είναι πολύ σημαντικό για εμένα που έχω γύρω μου ανθρώπους, με τους οποίους περνάω τόσο καλά συνέχεια. Όλοι μοιραζόμαστε τους ίδιους φόβους, αλλά και τις ίδιες χαρές σε αυτή τη νέα αρχή, και αυτό μας κάνει να ενωνόμαστε ακόμη περισσότερο. Επίσης, έχω τις δύο καλύτερες μου φίλες στην ίδια πόλη, κάτι για το οποίο είμαι πάρα πολύ τυχερή.

Κάτι το οποίο με έχει αγχώσει λίγο, είναι ότι έχω συγκάτοικο. Μοιράζομαι ένα δωμάτιο με μία κοπέλα που μόλις γνώρισα, η οποία βέβαια είναι πολύ καλή, αλλά πρέπει να το συνηθίσω. Το αγαπημένο μου πράγμα στο σπίτι μου ήταν να κάθομαι μόνη μου, με την ησυχία μου, στο δωμάτιο μου, και να σκέφτομαι μόνη μου, χαλαρώνοντας με ωραία μουσική. Ενώ μου αρέσει που έχω παρέα στο δωμάτιο μου όλη μέρα, υπάρχουν ώρες που θέλω το χρόνο μου. Από τη στιγμή που μετακόμισα έχω αρχίσει και κάνω πολύ περισσότερο value τον προσωπικό μου χώρο και χρόνο. Αλλά δυστυχώς δεν μπορώ να τον έχω καθόλου. Έχω βρει μερικά σημεία στο campus οπού μπορώ να πάω να χαλαρώσω κατά τη διάρκεια της ημέρας, αλλά δεν είναι το ίδιο με μία ξεκούραστη και ήσυχη ώρα στο κρεβάτι μου μετά από μια γεμάτη ημέρα. Αλλά δεν πειράζει, θα το συνηθίσω και θα ωριμάσω μέσα από αυτό.

Όσον αφορά στα μαθήματα, είναι πολύ πιο demanding από ό,τι ήταν στο σχολείο, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχω βρει κάποια δυσκολία. Προφανώς, βέβαια, έχουν περάσει μόνο 7 μέρες, και μερικές εργασίες από αυτές που γράφουν στο syllabus με έχουν τρομάξει αρκετά, αλλά έτσι θα είναι από εδώ και πέρα, οπότε σιγά σιγά θα μπω στο κλίμα και θα κάνω improve. Το homework είναι ήδη αρκετό αλλά αυτό είναι απολύτως λογικό καθώς τα standards των καθηγητών είναι ψηλά. Παρ’ όλα αυτά, όλα τα μαθήματα που έχω πάρει είναι πάρα πολύ interesting και έχω ήδη μάθει πάρα πολλά καινούρια πράγματα. Το Πανεπιστήμιο έχει πολλά requirements που δεν έχουν σχέση με το major μου και έτσι οι γνώσεις μου όταν αποφοιτήσω θα έχουν λίγο απ’ όλα. 

Γενικά, η πόλη είναι πανέμορφη. Η περιοχή στην οποία είναι το Πανεπιστήμιο είναι σαν να έχει φυτρώσει από παραμύθι. Μικρά, συμμετρικά, πολύχρωμα σπιτάκια με μικρά μαγαζάκια σε κάθε γωνία. Ο κόσμος είναι πάρα πολύ ευγενικός και φιλόξενος, κάτι το οποία με κάνει να αισθάνομαι λίγο πιο οικεία. Κάθε μέρα που περνάει νιώθω καλύτερα, όμως η οικογένεια μου, το σπίτι μου και οι φίλοι μου δεν παύουν να μου λείπουν ούτε στιγμή. Υπάρχουν ώρες της ημέρας, όπως η νύχτα,  που μου λείπουν ακόμη περισσότερο και θα ήθελα να ήμουν μαζί τους. I’m really looking forward στα τέσσερα χρόνια που με περιμένουν, και είμαι σίγουρη πως θα είναι αξέχαστα, δεν μπορώ όμως να πω πως δεν περιμένω να δω τα αγαπημένα μου πρόσωπα σε 4 μήνες και να τους δώσω αμέτρητες αγκαλίτσες.