#ChallengingAlex: Πώς είναι να ζεις Halloween στην Αμερική

Αλεξάνδρα Κωστοπούλου
Τετάρτη, 08 Νοεμβρίου 2017
alex.jpg
Τώρα, για πρώτη φορά στην Αμερική, μπήκα κι εγώ, όπως όλη η χώρα, στον πυρετό της αμερικάνικης αποκριάς, του Halloween δηλαδή. Δύο-τρεις εβδομάδες πριν, τα εστιατόρια, τα καταστήματα, οι φούρνοι και όλα τα σπίτια ήταν στολισμένα με χαραγμένες κολοκύθες, αράχνες και ιστούς, πλαστικά πόδια και χέρια μέσα σε θάμνους, κεφάλια στα παράθυρα (τα οποία ομολογώ ότι με τρόμαξαν). Οι πόρτες των δωματίων των παιδιών που μένουν στον όροφό μου είχαν γλυκά κρεμασμένα πάνω σε ιστούς με αράχνες και αυτοκόλλητα με κολοκύθες. Νόμιζα ότι η μέρα που θα βγαίναμε για να γιορτάσουμε θα ήταν στις 31 Οκτωβρίου το βράδυ, τότε δηλαδή που γιορτάζεται το Halloween, όμως τα πάρτι ξεκίνησαν από την Πέμπτη στις 26 Οκτωβρίου και τελείωσαν την Τετάρτη 1η Νοεμβρίου. 
 
 Αρκετοί φίλοι μου ήταν ενθουσιασμένοι ήδη ένα μήνα πριν και έψαχναν στολές. Έπρεπε να βρω κι εγώ μία. Λέγαμε με τις φίλες μου συνέχεια  ότι θέλουμε να ντυθούμε κάτι όλες μαζί, κι ενώ αρχικά είχαμε χιλιάδες ιδέες, δεν κάναμε καμμία. Παρ’ όλα αυτά, όλες οι Αμερικάνες φίλες μου ήθελαν να με πάνε παντού επειδή ήταν πιο ενθουσιασμένες από εμένα για το πρώτο μου Halloween στην Αμερική.
 
Εγώ τελικά δεν ήμουν τόσο εκστασιασμένη, κάτι το παράδοξο ομολογώ, και κατέληξα να παραγγέλνω τη στολή μου την Τετάρτη το βράδυ. Ο μόνος λόγος που ‘αναγκάστηκα’ να την παραγγείλω ήταν επειδή την Πέμπτη έπρεπε να πάω στο πρώτο μου Halloween πάρτι. Την στιγμή που άρχισα να ψάχνω στολές online ενθουσιάστηκα και άρχισα να σκέφτομαι ότι θέλω να ντυθώ κάτι πιο αμερικάνικο, Wonder Woman ή Lara Croft. Δυστυχώς όμως, η μόνη στολή η οποία θα έφτανε την επόμενη μέρα ήταν μια στολή της Κλεοπάτρας – πολύ κλασσικό – αλλά δεν είχα άλλη επιλογή, αφού δεν θα μπορούσα να μπω στο πάρτι χωρίς στολή. 
 
Όταν έφτασα στο πάρτι, ένιωθα σαν να μην φορούσα στολή. Οι Αμερικάνοι παίρνουν το Halloween πάρα πολύ σοβαρά και, πραγματικά, ντύνονται ό,τι μπορείς να φανταστείς. ΤΑ ΠΑΝΤΑ. Ντύνονται από φαγητά μέχρι ακραίοι χαρακτήρες ταινιών, Hulk, Donald Trump, Hillary Clinton. Και ακόμα και αν η στολή τους δεν είναι δημιουργική, φοράνε τόσα πράγματα που την κάνουν πετυχημένη.
 
Την Τρίτη πγα στο σπίτι μιας φίλης μου και αγοράσαμε γλυκά για τα παιδιά που έκαναν trick or treat με τις στολές τους. Παρατήρησα έκπληκτη πως τελικά δεν το κάνουν μόνο παιδιά, αλλά και μαθητές του Πανεπιστημίου και... γονείς! Αλλά δεν τους κατηγορώ. Όλοι θέλουν να ξανανιώσουν σαν παιδιά.
 
Το Σάββατο το βράδυ, είχα πάλι ένα πάρτι, και αφενός θα ήταν το τελευταίο για καιρό (έχω εξετάσεις εξαμήνου τώρα), αφετέρου λένε εδώ πώς δεν κάνει να φορέσεις δύο φορές την ίδια στολή. Αποφάσισα λοιπόν να την κάνω μόνη μου, do it yourself κανονικά
 
Επειδή όμως δεν είχα τίποτα στο δωμάτιο μου, αποφάσισα να ντυθώ «κουρασμένη»- αφού ήμουν κιόλας. Έβαλα τις πιτζάμες μου, μια ρόμπα, παντόφλες και μια μάσκα ύπνου. Παραδέχομαι πως ήμουν πιο ενθουσιασμένη από τις προηγούμενες μέρες, γιατί μου άρεσε η στολή μου, μάλλον επειδή ένιωθα όντως έτοιμη για ύπνο.
 
Το μόνο που δεν έκανα, αλλά το έχω στη λίστα μου για του χρόνου, είναι να χαράξω μια κολοκύθα, και να την κάνω όσο πιο τρομακτική γίνεται.  Ήταν μια νέα και ωραία εμπειρία και πιστεύω πως κάθε χρόνο θα γίνεται όλο και καλύτερη, αφού έχω υποσχεθεί και στον εαυτό μου πως του χρόνου θα έχω μια πιο εντυπωσιακή στολή και θα το ζήσω περισσότερο.