#ChallengingAlex: Αυτά που θέλω να διορθώσω τη χρονιά που μόλις ήρθε

Αλεξάνδρα Κωστοπούλου
Τετάρτη, 03 Ιανουαρίου 2018
aaa.jpg

Και νομίζω ότι είναι περιττό να σας πω ότι δεν έχω κάτσει ούτε στιγμή. Θέλω να κάνω 15 πράγματα κάθε μέρα. 

Θέλω να βλέπω τις φίλες μου ξανά και ξανά, να πηγαίνω βόλτες στα αγαπημένα μου μέρη, να τρώω τα αγαπημένα μου πιάτα στα αγαπημένα μου εστιατόρια -γιατί αλήθεια το φαγητό σε αυτή τη χώρα είναι μοναδικό- να οδηγώ, να παίζω με τα κατοικίδια μου και να κάθομαι με την οικογένειά μου. Το μόνο που δεν έχω κάνει είναι να βγω βράδυ. Πήγα μόνο σε κάποια πάρτι αλλά γενικά είμαι πολύ κουρασμένη από το πρόγραμμα που έχω στην Αμερική και μου βγαίνει τώρα όλη η κούραση και στο τελικά με παίρνει ο ύπνος όπου βρεθώ και όπου σταθώ. 

Είμαι πάρα πολύ χαρούμενη γιατί τώρα που στερήθηκα ορισμένα πράγματα και πρόσωπα για τόσο καιρό, μπορώ και τα εκτιμώ πολύ περισσότερο. Πριν 3 μέρες, λοιπόν, που μπήκε ο νέος χρόνος, σκέφτηκα λίγα μικρά πράγματα που θέλω να προσπαθήσω να διορθώσω με την νέα χρονιά.

Γενικά δεν μου αρέσει να λέω πως έχω new years resolutions και ότι θα κάνω αυτό και το άλλο και το παράλλο, όμως υπάρχουν κάποια πράγματα που θέλω πραγματικά να τα διορθώσω. 

Αρχικά θέλω να ξεκινήσω να αφιερώνω λίγο περισσότερο χρόνο στον εαυτό μου και βασικά στο μυαλό μου, γιατί εκεί που είμαι αυτό είναι δύσκολο.

Ξυπνάω, τρέχω στο μάθημα, γυρνάω στο δωμάτιο, τρώω, διαβάζω και εάν έχω χρόνο θα δω και λίγο τους φίλους μου. Φέτος θέλω να βρω έναν όμορφο χώρο στην Washington, για παράδειγμα διπλά στο ποτάμι ή κάπου κοντά στα μνημεία και να πηγαίνω μια-δύο φορές την εβδομάδα για μια ώρα και να καθαρίζω το μυαλό μου. Η ζωή μου στην Αμερική είναι μοναδική αλλά τόσο αγχωτική.

Θέλω επίσης να ανακαλύψω κι άλλες γωνιές της όμορφης πόλης στην οποία σπουδάζω. Το πρώτο τετράμηνο αυτό δεν ήταν τόσο εύκολο καθώς ήταν δύσκολο να προσαρμοστώ αλλά σιγά σιγά θα εξερευνήσω όλο και περισσότερα μέρη.

Κάτι άλλο που θέλω να διορθώσω είναι ο χρόνος τον οποίο περνάω με τις φίλες μου. Θέλω να τους αφιερώσω περισσότερο χρόνο. Επειδή είμαι πολύ αφοσιωμένη στο διάβασμα μου και το βάζω πάντα πρώτο συχνά τις παραμελώ και ειλικρινά δεν θέλω να συνεχίσω να το κάνω.

Θέλω να μιλάω περισσότερο με τις φίλες μου από την Ελλάδα και με την οικογένεια μου. Όποτε κάνω skype με ένα κοντινό μου πρόσωπο η μέρα μου γίνεται αμέσως 10 φορές καλύτερη.

 

Θέλω επίσης να προσπαθήσω να μειώσω το άγχος μου και ίσως, τώρα που το σκέφτομαι θα βοηθούσε εάν ξεκινούσα να κάνω λίγο περισσότερη γυμναστική. 

Τέλος, το ξέρω πως σας είπα πως δεν μου άρεσουν τα resolution, όμως υπάρχει κάτι που θέλω να κάνω εδώ και πολύ καιρό αλλά δυσκολεύομαι. Όσο μεγαλώνω αγαπάω τα ζώα όλο και περισσότερο. Όπου δω σκύλο θα σταματήσω, περπατάω σε πάρκα και βλέπω σκιουράκια και προσπαθώ να τα πλησιάσω και γενικά δεν νομίζω πως υπάρχει ζώο το οποίο δεν αγαπάω -εντάξει τα έντομα δεν τα μπορώ αλλά ο βασικός λόγος είναι επειδή τα φοβάμαι. Πολύ. Εδώ και δύο μήνες λοιπόν προσπαθώ να μειώσω την ποσότητα κρέατος που τρώω και μου έχει φανεί πολύ δύσκολο γιατί είμαι λάτρης και συνέχεια λιγουρεύομαι μια καλή μπριζόλα. Δεν υπόσχομαι στον εαυτό μου ότι θα γίνω 100% χορτοφάγος, όμως κάθε φορά που θα σκέφτομαι να φάω ένα πιατό που περιέχει κρέας, θα σκέφτομαι και το πόσο άδικο είναι το γεγονός ότι μια ψυχούλα έχασε τη ζωή της για να χορτάσω εγώ. Ευτυχώς στη χώρα που ζω, το να γίνει κανείς χορτοφάγος είναι πιο εύκολο απ’ ότι είναι στην Ελλάδα, επειδή παράγονται πολλές εναλλακτικές επιλογές φαγητού. 

Σας εύχομαι το 2018 να είναι γεμάτο αγάπη και χαμόγελα. Σας εύχομαι να πετύχετε όλους τους στόχους σας και μην ανησυχείτε εάν δεν μπορέσεετε ένα από τα δικά σας resolution, γιατί τίποτα δεν αλλάζει από μέρα σε μέρα. Ό,τι δυσκολία και να έρθει, να ξέρετε πως μπορείτε να την αντιμετωπίσετε. Η δική μου ευχή για το 2018 είναι να υπάρχει περισσότερος σεβασμός ανάμεσα στους ανθρώπους και λιγότερο μίσος.

Happy 2018!

xxx

Alex