REAL LIFE TRUE STORIES

«Έχεις τα πιο ωραία μάτια που έχω δει ποτέ»: Όχι, το LinkedIn δεν είναι εφαρμογή γνωριμιών


Έλενα Κρητικού

7 Ιουνίου 2021

«Έχεις τα πιο ωραία μάτια που έχω δει ποτέ»: Όχι, το LinkedIn δεν είναι εφαρμογή γνωριμιών

«Έχεις τα πιο ωραία μάτια που έχω δει ποτέ». Τον τελευταίο καιρό, όλο και περισσότερες γυναίκες δέχονται στα προφίλ τους στο LinkedIn σχόλια, σαν αυτό που έλαβε η Events Sales Manager, Nadia Owen. Φυσικά, η απάντηση που έδωσε στον άνδρα, είναι αυτή που θα ερχόταν στο μυαλό των περισσότερων γυναικών σχεδόν αυτόματα και αβίαστα. «Στείλτο καλύτερα στο Tinder».

Το LinkedIn είναι ένα ασυνήθιστο μέρος για να κάνεις γνωριμίες. Ή τουλάχιστον, έτσι πιστεύαμε μέχρι χθες. Ένας εξίσου ασυνήθιστα μεγάλος αριθμός γυναικών διαμαρτύρεται πως το LinkedIn αλλάζει ταυτότητα από τον τρόπο διαχείρισής του από το ανδρικό φύλο αφού πολλοί είναι οι άνδρες που το χρησιμοποιούν πλέον, ως μέσο για να φλερτάρουν, ξεχνώντας πως πρόκειται για μια business πλατφόρμα.

Μέρος της άβολης ιστορίας που πλέον φιλοξενείται έντονα στο LinkedIn, η αποστομωτική απάντηση της Nadia Owen, η οποία αναρωτήθηκε γιατί «η άποψη ενός άνδρα για τα μάτια μιας γυναίκας, θα έπρεπε να αποκτά αξία σε ένα τέτοιο επαγγελματικό περιβάλλον, και όχι στο Tinder». Η απάντησή της φυσικά, θεωρήθηκε από τον ίδιο ως μια καλή ευκαιρία για να ανοίξουν συζήτηση κι έτσι εκείνη αποφάσισε να κοινοποιήσει τη συνομιλία τους στη σελίδα του LinkedIn για να μπει ένα τέλος σε όλο αυτό.

Μαζί με τη συνομιλία, η ίδια εξομολογήθηκε πως δεν ήταν η πρώτη φορά που της συνέβαινε κάτι τέτοιο, καθώς αρκετές φορές στο παρελθόν έχει δεχτεί μη επαγγελματικά και ακατάλληλα σχόλια. Η άβολη συνομιλία που ανέβηκε στο LinkedIn κι έγινε αμέσως viral, προκάλεσε καταιγισμό σχολίων, ωθώντας πολλές γυναίκες να μοιραστούν δικές τους, παρόμοιες ιστορίες.

Ωστόσο, η Owen δεν περίμενε η ιστορία της να έχει τέτοια απήχηση στο κοινό, όπως δήλωσε η ίδια στο «The Australian». Όπως πρόσθεσε: «Αυτή δεν είναι η πρώτη ούτε η τελευταία φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο. Εάν δεν υπάρξει έντονη διαμαρτυρία τώρα που είναι νωρίς, οι άνθρωποι αυτοί θα πιστέψουν ότι αυτό που κάνουν, είναι αποδεκτό κι εκτός ενός dating app».

Εκπρόσωπος του LinkedIn έσπευσε να σχολιάσει πως η πλατφόρμα θα επιχειρήσει με πιο σαφή πολιτική να διασφαλίσει τη διατήρηση μιας ασφαλούς κοινότητας όπου θα επικρατεί σεβασμός ανάμεσα στα μέλη. «Ενθαρρύνουμε κάθε μέλος ώστε να μοιράζεται μαζί μας οτιδήποτε μπορεί να του προκαλέσει αμηχανία, λαμβάνοντας δράση για κάθε ακατάλληλη συμπεριφορά».

1000+1 λόγοι για να μην μπερδέψεις το LinkedIn με το Tinder

Κάνοντας μια βαθύτερη αναζήτηση για το «άβολο φαινόμενο» που συναντάται όλο και περισσότερο πλέον στο LinkedIn, ανακάλυψα πως υπάρχουν τεκμηριωμένοι λόγοι που το μετατρέπουν εύκολα σε εφαρμογή γνωριμιών. Ένας από τους λόγους που φαινομενικά δικαιολογούν την τάση που γεννιέται, έχει να κάνει με το γεγονός ότι εκεί μπορεί κανείς να βρει αυθεντικά και όχι ψεύτικα προφίλ. Η αλήθεια είναι πως αρκετά συχνά πέφτουμε πάνω σε μη αληθείς πληροφορίες αλλά στο LinkedIn μπορεί κανείς να ανακαλύψει μόνο την αλήθεια για την ταυτότητα ενός ατόμου αφού είναι ταυτόσημο της επαγγελματικής μας διαδρομής και καριέρας.

Άλλοι λόγοι συνδέονται με την αφοσίωση που μπορεί φαινομενικά να προσφέρει ένα άτομο που θα γνωρίσεις μέσω LinkedIn. Έρευνα δείχνει πως οι άνθρωποι που εργάζονταν πάνω από πέντε χρόνια σε μια εταιρεία, είναι ικανοί να δείξουν περισσότερη πίστη και αφοσίωση στη σχέση τους συγκριτικά με τους υπόλοιπους. Ένας ακόμη λόγος... κάνει λόγο για το γεγονός ότι μπορείς να υιοθετήσεις την επιτυχία στη ζωή σου από τη συναναστροφή με τα άτομα που συναντάς σε μια επαγγελματική πλατφόρμα.

Παρά την πληθώρα επιχειρημάτων που μετατρέπουν το LinkedIn σε εφαρμογή γνωριμιών, πάντα θα υπάρχει ο αντίλογος που ενώνει φωνές και επιμένει πως μια business πλατφόρμα είναι μια εξαιρετική ευκαιρία προσωπικής κι επαγγελματικής ανέλιξης και σίγουρα, μια αποτυχημένη και άβολη προσπάθεια «ψαρέματος» του γυναικείου φύλου... Γι' αυτό, απέναντι σε οποιοδήποτε σχόλιο σαν το παραπάνω, υπάρχει μια σωτήρια φιλική συμβουλή: «Στείλτο καλύτερα στο Tinder»!

TAGS