REAL LIFE TRUE STORIES

Diana Taurasi: Η πρώτη σκόρερ του γυναικείου NBA αμείβεται 34 φορές λιγότερο από το μέσο άνδρα


The Jennettes

1 Ιουλίου 2021

Diana Taurasi: Η πρώτη σκόρερ του γυναικείου NBA αμείβεται 34 φορές λιγότερο από το μέσο άνδρα

H Diana Taurasi έγινε η πρώτη αθλήτρια του WNBA που σκόραρε 9.000 πόντους. Έγινε η κορυφαία στον κόσμο, έσπασε το ρεκόρ κι έθεσε ένα νέο στόχο για τις γυναίκες. Στη δεύτερη θέση, έρχεται η Τina Thompson με 7.488 πόντους και η Candice Durpee με 6.820.

«Ναι, είναι ωραίο», είπε για το επίτευγμά της. «Είναι μόνο ένα ακόμη ρεκόρ που ελπίζω να σπάσει κάποια που αγαπάει το μπάσκετ, που του αφιερώνει όλη της τη ζωή».

«Ένιωσα καλά που το έκανα μπροστά στο κοινό του πρώτου αγώνα που το γήπεδο είναι γεμάτο και που το κατάφερε με νίκη της ομάδας. Ήταν πολλά τα ωραία που έγιναν σήμερα. Και, ξέρετε, είναι τέλειο».

Επόμενος στόχος της, οι 10 χιλιάδες πόντοι. «Τότε θα είμαι πραγματικά ευτυχισμένη και θα το γιορτάσω – μπορεί να μου κάνω και πάρτι. Με τις 9 χιλιάδες, απλώς νιώθω ότι έχω δουλειά ακόμη».

Η Diana Taurasi ανήκει στην ελίτ του αθλήματός της. Κι όμως, αυτό δεν αντικατοπτρίζεται στο μισθό της. Για αυτήν τη σεζόν, στο WΝBA, πρόκειται να λάβει μόλις 221.450 δολάρια. Κι όσο βρισκόταν στη Ρωσία – μία ολόκληρη δεκαετία – αμειβόταν με 1,5 εκατομμύριο ανά σεζόν. Ο μέσος μπασκετμπολίστας του NBA, από την άλλη, έχει μισθό 7.5 εκατομμυρίων – η διαφορά είναι τεράστια. 
 

Δείτε ακόμη:

 

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits

jenny.gr