REAL LIFE TRUE STORIES

Τα άπιαστα παγκόσμια ρεκόρ των Ολυμπιακών Αγώνων


Εύα Κονδύλη

23 Ιουλίου 2021

Τα άπιαστα παγκόσμια ρεκόρ των Ολυμπιακών Αγώνων
Και με αφορμή τη σημερινή έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο, θυμόμαστε τους αθλητές, των οποίων τα παγκόσμια ρεκόρ, πιθανότατα δεν θα ξεπεραστούν ποτέ.

Το μεγαλύτερο επίτευγμα στους Ολυμπιακούς Αγώνες για έναν αθλητή/αθλήτρια - πέρα από ένα χρυσό μετάλλιο - είναι η ιστορία που μπορεί να γράψει. Όλοι σχεδόν κυνηγούν την υστεροφημία και τη δόξα που θα φέρει το όνομά τους όταν ακούγεται για δεκαετίες μετά από την απόσυρσή τους. Και μερικοί το έχουν καταφέρει!

Όταν μιλάμε για παγκόσμια ρεκόρ υποθέτουμε ότι κάποιος θα έρθει τελικά και θα τα «σπάσει». Υπάρχουν όμως λίγα Ολυμπιακά ρεκόρ που είναι τόσο κυρίαρχα, τόσο απίστευτα, που εδώ και χρόνια γνωρίζουμε τόσο το όνομα των κατόχων τους, όσο και όσα κατάφεραν για να μείνουν στη μνήμη των ανθρώπων.

Και με αφορμή τη σημερινή έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο, θυμόμαστε τους αθλητές, των οποίων τα παγκόσμια ρεκόρ, πιθανότατα δεν θα ξεπεραστούν ποτέ.

Florence Delorez Griffith-Joyner: 10.49 δευτερόλεπτα στα 100 μέτρα γυναικών

Ένα από τα πιο καταπληκτικά πράγματα στην αθλητική καριέρα της Florence Delorez «Flo-Jo» Griffith-Joyner είναι το γεγονός ότι την είχε εγκαταλείψει μέχρι την ηλικία των 20 ετών. 

Το 1979, η Flo-Jo εργαζόταν σε τράπεζα, και έπρεπε να πειστεί να επιστρέψει στην πίστα αγώνων. Εννέα χρόνια αργότερα, σημείωσε ρεκόρ στο sprint των 100 μέτρων των γυναικών, φτάνοντας τη γραμμή τερματισμού σε 10,49 δευτερόλεπτα, ένα ρεκόρ που κρατάει μέχρι σήμερα!

Τα 53 μετάλλια της Κίνας στην επιτραπέζια αντισφαίριση

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @zhongzhenbin

Μπορεί να μην είναι από τα πιο δημοφιλή αθλήματα, όμως από τότε που εισχώρησε στους Ολυμπιακούς το 1988, η Κίνα έχει αναδειχθεί κυρίαρχη! Η κινεζική ομάδα έχει κερδίσει 28 από τα πιθανά 32 χρυσά μετάλλια με την πάροδο των ετών - για να μην αναφέρουμε 17 ασημένια και 8 χάλκινα μετάλλια. Ένα σύνολο 53 μεταλλίων από τα 100! Αυτό τους κάνει πραγματικά ασυναγώνιστους!

Usain Bolt: 9.63 δευτερόλεπτα στα 100 μέτρα ανδρών 

Ο Usain Bolt είναι αναμφισβήτητα ο ταχύτερος άνθρωπος στην ιστορία. Κατέχει τόσα πολλά ρεκόρ ταχύτητας που είναι σχεδόν απίστευτο - ο μόνος λόγος που ο καθένας έχει την ελπίδα να κερδίσει χρυσά μετάλλια σε μελλοντικές διοργανώσεις Ολυμπιακών Αγώνων είναι επειδή ο Bolt αποσύρθηκε το 2017.

Eίναι ένα ρεκόρ που πιθανότατα θα αντέξει στη δοκιμασία του χρόνου, αλλά για παν ενδεχόμενο, ο Bolt έχει back up: Έκανε επίσης παγκόσμιο ρεκόρ στα 100 μέτρα το 2009, τρέχοντας σε μόλις 9,58 δευτερόλεπτα!

Το «τέλειο 10» της Nadia Comaneci

Υπάρχουν δύο λόγοι για τους οποίους το ρεκόρ της Comaneci δεν θα σπάσει ποτέ. Πρώτον, είναι η τελειότητα της ρουτίνας της, οπότε κυριολεκτικά είναι ασυναγώνιστο. Δεύτερον, το σύστημα βαθμολόγησής άλλαξε το 2006. Δεν μπορεί ποτέ να υπάρξει άλλο «Τέλειο 10», επειδή το άθλημα δεν βαθμολογείται πλέον έτσι.

Τα 23 χρυσά μετάλλια του Michael Phelps

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Armando Veloso (@eu.duvidoo)

Ένα ρεκόρ που φαίνεται αρκετά αδύνατο να ξεπεραστεί είναι τα περισσότερα χρυσά μετάλλια που κέρδισε ένα άτομο, το οποίο κατέχει ο κολυμβητής Michael Phelps από το 2016, όταν κέρδισε το 23ο χρυσό του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. Ο Phelps έχει συνολικά 28 μετάλλια, και κατατάσσεται άνετα στην πρώτη θέση ως ο αθλητής με τα περισσότερα μετάλλια.

Οι 10 συμμετοχές του Ian Millar

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Adrienne Shaw (@adrieshaw)

Ο Ιππέας Ian Millar κατέχει ένα ρεκόρ που πιθανότατα θα παραμείνει για πάντα: Έχει αγωνιστεί στους περισσότερους Ολυμπιακούς Αγώνες με 10 εμφανίσεις κατά τη διάρκεια 40 ετών. Δεδομένου ότι οι Αγώνες διεξάγονται κάθε 4 χρόνια, είναι αρκετά εντυπωσιακό!

Πηγή cover: Instagram

Δείτε ακόμη: 9 φωτογραφίες που αποδεικνύουν ότι τα κορίτσια μπορούν να είναι πριγκίπισσες και αθλήτριες ταυτόχρονα

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits

jenny.gr