REAL LIFE TRUE STORIES

Όταν το Playboy ξεγέλασε τη Marilyn Monroe


Στεφανία Παπαδημητρίου

23 Ιουλίου 2021

Όταν το Playboy ξεγέλασε τη Marilyn Monroe
Η Marilyn χαμογελά στους αναγνώστες του Playboy, φορώντας το αποκαλυπτικό μαγιό της -  κι όμως, δεν το είχε ποτέ σκοπό. Μάλιστα, όταν ο Hugh Hefner χρησιμοποίησε την «διάσημη Marilyn Monroe γυμνή» (αυτές ακριβώς τις λέξεις χρησιμοποίησε) στο πρώτο τεύχος του περιοδικού του, το 1953, δεν είχε πάρει τη συγκατάθεσή της

Ήταν και παραμένει ένα από τα πιο πολυσυζητημένα εξώφυλλα στον κόσμο.

Η Marilyn χαμογελά στους αναγνώστες του Playboy, φορώντας το αποκαλυπτικό μαγιό της -  κι όμως, δεν το είχε ποτέ σκοπό. Μάλιστα, όταν ο Hugh Hefner χρησιμοποίησε την «διάσημη Marilyn Monroe γυμνή» (αυτές ακριβώς τις λέξεις χρησιμοποίησε) στο πρώτο τεύχος του περιοδικού του, το 1953, δεν είχε πάρει τη συγκατάθεσή της – ούτε και την πλήρωσε για πνευματικά δικαιώματα.

Οι φωτογραφίες είχαν βγει μία τετραετία πίσω, το 1949. Εκείνη, ήταν άνεργη τότε. Πόζαρε για στο φακό του Tom Kelley, με αντάλλαγμα 50 δολάρια. Τόσα χρειαζόταν για να καλύψει τα έξοδα του αυτοκινήτου της. Της είχε υποσχεθεί πως θα την έκανε να φαίνεται αγνώριστη - κάτι που δεν έγινε. Δεν έγραψε το όνομά της, ωστόσο. Την άφησε να υπογράψει ως Mona Monroe, ενώ η ίδια αποκάλυψε πως «ένιωθα ντροπή για αυτό που είχα κάνει, και δεν ήθελα να φανεί η πραγματική μου ταυτότητα».

Όπως και να ‘χει, ο Kelley τις πούλησε στην Western Lithograph Co. έναντι 900 δολαρίων και – τελικά, δημοσιεύθηκαν σε ημερολόγιο. Δεν είχε ιδέα πως η απελπισμένη εκείνη κοπέλα θα γινόταν πασίγνωστη ηθοποιός, τον επόμενο κιόλας χρόνο.

Ο Hugh Hefner αμέσως αναγνώρισε το άστρο της. Έσπευσε να αγοράσει τις γυμνές φωτογραφίες από την εταιρεία εκείνη, για 500 μόλις δολάρια.

«Υπήρχαν δύο ολόγυμνες πόζες της πίσω στο ’49, ακριβώς πριν η πανέμορφη ξανθιά παίξει στην πρώτη της ταινία. Όταν εμφανίστηκαν σε μορφή τέχνης ημερολογίου, τη βοήθησαν να γίνει διάσημη. Επιλέξαμε την καλύτερη από τις δύο για το πρώτο μας Playboy Sweetheart», έγραψε χαρακτηριστικά στις σελίδες το περιοδικού. Και η Marilyn το έμαθε μόνο όταν τυπώθηκε και τα τεύχη βρέθηκαν στα χέρια των αναγνωστών.
 

πηγή φωτογραφίας: wikipedia.org

 

Δείτε ακόμη: 12 καλοκαιρινές φωτογραφίες της Marilyn Monroe που είναι η αποθέωση της θηλυκότητας 

 

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits

jenny.gr