REAL LIFE TRUE STORIES

«Fatherhood»: Η ιστορία ενός πατέρα που έχασε τη γυναίκα του μία ημέρα μετά τη γέννηση της κόρης τους


Σύρμα Κιουπελόγλου

4 Αυγούστου 2021

Fatherhood
Μπορεί το «Fatherhood» να κυκλοφόρησε στο Netflix στα μέσα Ιουνίου άλλα ήδη από την πρώτη εβδομάδα κατάφερε να φτάσει στη νούμερο ένα θέση των ταινιών με τις περισσότερες προβολές του ιστότοπου παγκοσμίως. Ένας πατέρας μεγαλώνει μόνος του την κόρη του αφού χάνει τη γυναίκα του μία ημέρα μετά τη γέννηση της. H ταινία που συγκίνησε εκατομμύρια ανθρώπους, είναι βασισμένη σε αληθινή ιστορία, γεγονός που φέρνει περισσότερα δάκρυα στα μάτια μας. 

Μπορεί το «Fatherhood» να κυκλοφόρησε στο Netflix στα μέσα Ιουνίου άλλα ήδη από την πρώτη εβδομάδα κατάφερε να φτάσει στη νούμερο ένα θέση των ταινιών με τις περισσότερες προβολές του ιστότοπου παγκοσμίως. Ένας πατέρας μεγαλώνει μόνος του την κόρη του αφού χάνει τη γυναίκα του μία ημέρα μετά τη γέννηση της. H ταινία που συγκίνησε εκατομμύρια ανθρώπους, είναι βασισμένη σε αληθινή ιστορία, γεγονός που φέρνει περισσότερα δάκρυα στα μάτια μας. 

Το σενάριο είναι μια προσαρμογή του best-seller αυτοβιογραφικού βιβλίου του Αμερικανού συγγραφέα Matt Logelin, «Two Kisses for Maddy: A Memoir of Loss and Love», το οποίο περιγράφει λεπτομερώς τις εμπειρίες του κατά την ανατροφή της κόρης του Madeline μετά τον θάνατο της γυναίκας του το 2008.

Ο Matt έχασε τραγικά το κορίτσι του από το σχολείο και σύζυγό του για τρία χρόνια, Liz, μία ημέρα μετά τη γέννηση της κόρης τους. Ο Matt και η Liz Logelin ήταν μαζί για 12 χρόνια πριν από το θάνατό της. Οι δυο τους γνωρίστηκαν όταν ήταν έφηβοι και διατήρησαν σχέση εξ αποστάσεως ενώ ήταν στο κολέγιο, η οποία συνεχίστηκε και όταν η Liz εργαζόταν ως σύμβουλος management στην California και ο Matt σπούδαζε κοινωνιολογία σε μεταπτυχιακό πρόγραμμα στο Chicago. Αφού παντρεύτηκαν το 2005, εγκαταστάθηκαν τελικά στο Los Angeles και αγόρασαν ένα σπίτι λίγους μόνο μήνες πριν μάθουν ότι η Liz ήταν έγκυος.

Η ίδια βίωσε μια δύσκολη εγκυμοσύνη και έμεινε στο κρεβάτι του νοσοκομείου για αρκετές εβδομάδες πριν από τη γέννηση της κόρης τους. Αργά τη νύχτα, όταν οι επισκέψεις από το προσωπικό του νοσοκομείου γίνονταν λιγότερο συχνές, οι ευτυχείς γονείς φαντασιώνονταν το μέλλον με την κόρη τους. Η Liz μιλούσε για ταξίδια σε όλον τον κόσμο, ψώνια για παπούτσια και τσάντες, εκδρομές μητέρας -κόρης για μανικιούρ, πεντικιούρ και μασάζ και τσάι στην πάντα κομψή Βιβλιοθήκη του Huntington». Η Maddy γεννήθηκε τελικά επτά εβδομάδες πρόωρα μέσω καισαρικής τομής έκτακτης ανάγκης. Ενώ η μικρή γεννήθηκε υγιής, μόλις 27 ώρες αργότερα η Liz πέθανε ξαφνικά και απροσδόκητα από πνευμονική εμβολή. Δυστυχώς δεν κατάφερε ποτέ να κρατήσει το μωρό της στην αγκαλιά της.

Μιλώντας στο «The Today Show», ο Matt εξήγησε ότι δημιούργησε αρχικά ένα ιστολόγιο όπου περιέγραφε τις εμπειρίες του ως single πατέρας με μόνο στόχο να διασφαλίσει ότι οι μνήμες της γυναίκας του δεν θα πεθάνουν μαζί της. Μετά τον θάνατο της ήταν ο μόνος που έμεινε με τις αναμνήσεις και ήθελε να τις κρατήσει ζωντανές για την κόρη τους. 

Η δημοτικότητα του blog του Logelin έκανε τόσο εκείνον όσο και την Maddy stars του διαδικτύου. Οι δυο τους έκαναν τηλεοπτικές εμφανίσεις και ο Logelin ίδρυσε το ίδρυμα Liz Logelin, το οποίο παρέχει οικονομική υποστήριξη σε χήρες και χήρους με νέες οικογένειες. Ο Logelin έγραψε ότι εμπνεύστηκε να δημιουργήσει ένα φιλανθρωπικό ίδρυμα αφού έλαβε υποστήριξη από άλλους χήρους μετά τον θάνατο της γυναίκας του.

«Τόσο δυνατή και μεγάλη ήταν η κοινότητα που σχηματίστηκε αυθόρμητα γύρω μας, φαινόταν όχι μόνο φυσικό, αλλά απαραίτητο να αξιοποιήσουμε τη δύναμη αυτού του δικτύου και να το μετατρέψουμε σε κάτι που θα μπορούσε να βοηθήσει, να απαλύνει τον πόνο και να ελαφρύνει το φορτίο που αισθάνονται οι χήρες και οι χήροι με παιδιά παντού», δήλωσε ο ίδιος. 

Όσον αφορά την προσαρμογή της ιστορίας του Matt για το Netflix, η σεναριογράφος Dana Stevens και ο σκηνοθέτης Paul Weitz τον συμβουλεύτηκαν για να διασφαλίσουν ότι ήταν όσο το δυνατόν πιο αυθεντική.

Συζητώντας μερικές από τις πιο δύσκολες στιγμές της ταινίας, ο Matt εξήγησε, «Αυτή η σκηνή στο νοσοκομείο όπου καταρρέει είναι όπου αρχίζω να τα χάνω, γιατί είναι τόσο απίστευτα ακριβής στην εμπειρία μου, με αυτήν ακριβώς την ταχύτητα. Μετά τη μεγαλύτερη στιγμή της ζωής σου, δεν περιμένεις ότι η γυναίκα σου θα πεθάνει την επόμενη μέρα, μην έχοντας κρατήσει την κόρη σας». Όσο για τη στιγμή που ο πρωταγωνιστής μαθαίνει για το θάνατο της συζύγου του, πρόσθεσε, «Αυτό ακριβώς συνέβη και στην πραγματική ζωή. Ήταν απλώς απαίσιο».

Πηγή φωτογραφίας εξωφύλλου imdb

Δείτε ακόμη: Η ζωή μιας μαμάς μέσα από ξεκαρδιστικά σκίτσα

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits

jenny.gr