REAL LIFE TRUE STORIES

Τα πράγματα που δεν πρέπει να αγγίξεις ποτέ σε ένα ξένο σπίτι


JTeam

28 Ιανουαρίου 2022

Τα πράγματα που δεν πρέπει να αγγίξεις ποτέ σε ένα ξένο σπίτι
Αν σκέφτηκες αμέσως τη διασπορά, καλό είναι να θυμηθείς ότι πέρα από τον Covid-19, παραμονεύουν παντού βακτήρια, μικρόβια και μικροοργανισμοί. Εκτός από την ασφάλειά σου, το να μην ακουμπάς τα παρακάτω πράγματα όταν πηγαίνεις σε ένα ξένο σπίτι, δείχνουν παράλληλα καλούς τρόπους.

Αν το πρώτο που σκέφτηκες, είναι ότι έχεις εδώ και πολύ καιρό να επισκεφθείς το σπίτι κάποιου εξαιτίας της πανδημίας, σε καταλαβαίνουμε. Αν μόλις έφυγες όμως από αυτό, είναι καλό να θυμάσαι πως την επόμενη φορά που θα πας, δεν πρέπει να ακουμπήσεις τα 9 παρακάτω πράγματα.

1. Την πόρτα

Μάλλον σου ήρθε πρώτο στο μυαλό και δικαιολογημένα σε μια τέτοια εποχή. Πέρα από το κυριολεκτικό νόημα αυτής της πρότασης που δεν είναι πάντα εύκολο να εφαρμοστεί, το σημαντικό είναι να μην μπεις ποτέ μες στο σπίτι χωρίς τον οικοδεσπότη ακόμη κι αν φαίνεται να είναι ξεκλείδωτα. Επίσης, μην φτάσεις πριν την συμφωνημένη ώρα καθώς μπορεί να αγχώσεις αυτόν που σε περιμένει.

2. Την κρεβατοκάμαρα

Όταν υπάρχει οικειότητα με αυτόν που σε έχει καλέσει, δεν θεωρείται πρόβλημα αλλά δεν υπάρχει λόγος να πας να θρονιαστείς στην κρεβατοκάμαρα αυτού που σε φιλοξενεί. Πολλές φορές, μπαίνοντας σε ένα σπίτι που μας έχουν καλέσει, ασυναίσθητα ακουμπάμε το παλτό μας στην κρεβατοκάμαρα. Με αυτόν τον τρόπο όμως, πέρα από την προσωπική ασφάλεια, ουσιαστικά παραβιάζουμε και τον προσωπικό χώρο του άλλου ακόμη κι αν δεν μας το πει ποτέ για να μην μας κακοκαρδίσει.

3. Το πάτωμα με τα παπούτσια

Είναι η πιο κακή συνήθεια και ευτυχώς πολλοί θέτουν σαν προϋπόθεση ότι για να μπεις στο σπίτι τους, πρέπει να βγάλεις τα παπούτσια σου. Αν ωστόσο το παραβλέψεις, δείχνεις ότι δεν σε ενδιαφέρει να μεταφέρεις μικρόβια στον χώρο που επισκέπτεσαι και μάλλον μόλις έκανες κακή εντύπωση.

4. Το Wi-Fi

Παρόλο που είναι η πιο δυνατή συνήθεια, καλό είναι να μην ζητήσεις αμέσως τον κωδικό του Wi-Fi, τουλάχιστον όταν πας πρώτη φορά στο σπίτι κάποιου. Προσπάθησε να μείνεις για λίγο αποσυνδεδεμένος από την τεχνολογία, αφιερώνοντας ουσιαστικό και ποιοτικό χρόνο στους φίλους σου.

5. Το τσιγάρο

Αν δεν ζητήσεις άδεια, καλύτερα να το αποφύγεις καθώς μπορεί να υπάρχουν φανατικοί αντικαπνιστές στο σπίτι ή μικρά παιδιά. Όχι, μόνο θα τους κάνεις παθητικούς καπνιστές αν τελικά αποφασίσεις να το ανάψεις αλλά η μυρωδιά θα παραμείνει για πολλή ώρα αφότου φύγεις από τον χώρο. Αν δεν μπορείς να ζήσεις χωρίς αυτό, βγες στο μπαλκόνι και απόλαυσε το.

6. Το ψυγείο και τα ντουλάπια

Ακόμη κι αν πεινάς υπερβολικά, καλό είναι να περιμένεις μέχρι να στρωθεί το φαγητό στο τραπέζι. Φανταζόμαστε πως είναι από τα πράγματα που δεν θα ανοίξεις εύκολα σε ένα ξένο σπίτι αλλά σε κάθε περίπτωση πρέπει να θυμάσαι ότι σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να ανοίξεις ξένα ντουλάπια και φυσικά το ψυγείο κάποιου άλλου.

TAGS