REAL LIFE WHO

Shakira Rahman: H 11χρονη που έγινε CEO του φιλανθρωπικού οργανισμού Penny Appeal


The Jennettes

3 Μαΐου 2019

4256.jpg

Όπως πολλά 11χρονα παιδιά, η Shakira Rahman απολαμβάνει τη γυμναστική και το τραγούδι. Αλλά αυτό που την ξεχωρίζει από τους συνομηλίκους της είναι ότι είναι επίσης και mini-CEO μιας διεθνούς φιλανθρωπικής οργάνωσης.

Η Shakira, η οποία είναι ακόμη στο δημοτικό σχολείο, επιλέχθηκε ως "μικρό αφεντικό" του οργανισμού Penny Appeal όταν κατέπληξε τον ιδρυτή και πρόεδρο Adeem Younis, με τον νεανικό ενθουσιασμό και τον ιδεαλισμό της. Στο πρώτο της εταιρικό meeting, η shakira δίδαξε τους νέους της συναδέλφους να φτιάχνουν slime, και μετά έπιασε σοβαρή δουλειά. Ταξίδεψε στη Gambia για να επισκεφθεί ένα ορφανοτροφείο που έχει χτιστεί από τον οργανισμό και πήρε συνέντευξη από τη βρετανίδα πολιτικό Sayeeda Warsi και την βουλευτή του εργατικού κόμματος, Naz Shah.

Φορώντας ένα κοστούμι και γραβάτα στα γραφεία του οργανισμού, η Shakira μίλησε στον Guardian, και είπε: "Είναι πραγματικά τέλειο, είναι μια υπέροχη ευκαιρία που μου δόθηκε. Έχει πολλή πλάκα, δεν είχα κάνει ποτέ τέτοιου τύπου πράγματα, όπως συναντήσεις και συζητήσεις με διάσημους ανθρώπους. Νομίζω ότι θα έπρεπε όλοι να ασχολούνται με τη φιλανθρωπική δράση και να έχουν επίγνωση του τι συμβαίνει στον κόσμο. Η μαμά μου και ο μπαμπάς μου με ενθάρρυναν να δίνω".

H ανάληψη αυτής της θέσης ήταν εν μέρει αποτέλεσμα μιας προτροπής από την Charity Commission σχετικά με την εκπροσώπηση νέων ανθρώπων. Δεν πρόκειται όμως για κάποια άσκηση δημοσίων σχέσεων, αφού η Shakira όντως είναι κατάλληλη για αυτόν το ρόλο. Η μικρή, η οποία εξηγεί χαμογελώντας ότι δέχεται το σεβασμό και την προσοχή ενός "αφεντικού", έχει κάνει μια λίστα με ζητήματα με τα οποία θέλει να ασχοληθεί, όπως η φτώχεια, η εικόνα του σώματος και το bullying. To τελευταίο μάλιστα θεωρεί ότι είναι το σημαντικότερο ζήτημα στα σχολεία.

Σύμφωνα με τον Younis, η Shakira φερνει στον οργανισμό αυτόν τον παιδικό ιδεαλισμό που ενήλικες τείνουν να χάνουν όσο περνούν τα χρόνια. "Είναι ένας πραγματικός ρόλος που πιστεύουμε ότι θα κάνει ουσιαστική διαφορά στον οργανισμό και στις καμπάνιες μας".

Η Shakira πάντως, λέει ότι για να τα καταφέρει με όλες τις δουλειές της, προσπαθεί να οργανώνεται και να κάνει νωρίς τις εργασίες του σχολείου. Εξάλλου, στο σπίτι συνεχίζουν οι γονείς της να έχουν τον πρώτο λόγο.

Δείτε ακόμη: Αυτές είναι οι πιο ισχυρές γυναίκες του κόσμου