REAL LIFE WHO

Marlon Brando: 10 συναρπαστικά facts για την πολυτάραχη ζωή ενός από τους μεγαλύτερους stars


Σύρμα Κιουπελόγλου

3 Απριλίου 2021

brando-oscar.png

Σαν σήμερα, στις 3 Απριλίου 1924, γεννήθηκε στην Ομάχα της πολιτείας της Νεμπράσκα των ΗΠΑ ένα αγόρι που έμελλε να γίνει ένας από τους μεγαλύτερους stars όλων των εποχών. Ο Marlon Brando είχε έμφυτο υποκριτικό ταλέντο και το δραματικό του ύφος, του ωραίου, ασυμβίβαστου και αυτοκαταστροφικού νέου επηρέασε πολλούς μεταγενέστερους Αμερικανούς ηθοποιούς. 

Η ζωή του ήταν πολυτάραχη παρά τους προβολείς της δημοσιότητας που ήταν στραμμένοι επάνω του. Γεμάτη εντάσεις, επιτυχίες αλλά και αρκετό δράμα. Ας ανακαλύψουμε λοιπόν παρακάτω 10 συναρπαστικά facts γι’αυτόν.

•    Η υποκριτική ήταν στα γονίδια του. Η μητέρα του ήταν ηθοποιός και θιασάρχης και η μεγαλύτερη αδερφή του Jocelyn ήταν η πρώτη που κυνήγησε την καριέρα ηθοποιού και εμφανίστηκε στο Broadway αλλά και σε πολλές επιτυχημένες ταινίες.

•    Είχε αποβληθεί 2 φορές από το σχολείο. Από το γυμνάσιο του Illinois αποβλήθηκε γιατί οδηγούσε τη μοτοσικλέτα του στους διαδρόμους. Έπειτα τον έστειλαν σε μία στρατιωτική ακαδημία στη Minnesota, όπου τέθηκε υπό επιτήρηση για ανυποταξία και στη συνέχεια απελάθηκε γιατί το έσκασε για να πάει στην πόλη. 

•    Ο Brando σπούδασε υποκριτική κοντά στην θρυλική Stella Adler και τον Elia Kazan και ήταν ένας από τους πρώτους ηθοποιούς που ακολουθούσαν μέθοδο στο σετ. Ο νεαρός ηθοποιός ήταν τόσο βυθισμένος στους ρόλους του, που είχε ζητήσει από τους φροντιστές στο «Truckline Café» να του ρίχνουν κουβάδες με παγωμένο νερό στο κεφάλι πριν ανέβει στη σκηνή.

•    Ήταν ευρέως γνωστό ότι διάβαζε τις ατάκες του από κάρτες την ώρα του γυρίσματος και δεν απομνημόνευε ποτέ τα λόγια του. Αυτό τον έφερνε συχνά σε ρήξη με μέλη του συνεργείου, αλλά ο Brando επέμενε ότι η συνήθεια αυτή προσέδιδε στην ερμηνεία του μια ρεαλιστική αίσθηση αυθορμητισμού.

•    Αφού κέρδισε το Oscar Καλύτερου Ηθοποιού για το ρόλο του στην ταινία του 1954 «On the Waterfront», το βραβείο του κλάπηκε. Χρόνια αργότερα, βρέθηκε σε οίκο δημοπρασιών στο Λονδίνο και επέστρεψε στον ηθοποιό.

•    Μετά την επιτυχία της ταινίας «Sayonara» το 1957, η οποία προκάλεσε σάλο για την απεικόνιση ενός διαφυλετικού γάμου, ο ηθοποιός συνεργάστηκε με την Paramount για την δημιουργία ταινιών με θετικό κοινωνικό αντίκτυπο. Ίδρυσε λοιπόν την εταιρεία παραγωγής της «Pennebaker», που πήρε το όνομά της από την αείμνηστη μητέρα του.

•    Ήταν ακτιβιστής και υποστήριζε θερμά το κίνημα των Πολιτικών Δικαιωμάτων καθ 'όλη τη διάρκεια της καριέρας του όπως και τα δικαιώματα των αυτόχθονων Αμερικανών. Η θέση του κατά του σκληρού φυλετικού διαχωρισμού της δεκαετίας του '60, του χάρισε ένα μέρος κοντά στο βάθρο της ομιλίας του Martin Luther King Jr. το 1963. 

•    Ήταν στενός φίλος του Michael Jackson, ενώ ο γιος του Miko εργάστηκε ως σωματοφύλακας και βοηθός του Jackson για χρόνια, ακόμη και μετά το θάνατο του πατέρα του.

•    Παντρεύτηκε τρεις φορές και απέκτησε έντεκα παιδιά, από τις συζύγους του, τις ερωμένες του καθώς και από υιοθεσία.

•    Σύμφωνα με το Guinness Book of World Records, ο Brando πληρώθηκε 3,7 εκατομμύρια δολάρια και σχεδόν το 12% των κερδών για μόλις 13 ημέρες δουλειάς στην ταινία του 1978 «Superman».

Δείτε ακόμη:

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits

jenny.gr