REAL LIFE WORKING GIRL

5 μυστικοί κανόνες για να σκίσετε στην επόμενη συνέντευξη για δουλειά


JTeam

22 Μαΐου 2022

5 μυστικοί κανόνες για να σκίσετε στην επόμενη συνέντευξη για δουλειά
pexels
Αν κάθε φορά που φεύγετε από μια συνέντευξη για δουλειά, νιώθετε την ίδια απογοήτευση, δεν έχετε παρά να υιοθετήσετε τους παρακάτω κρυφούς κανόνες

Αν έχετε περάσει πολλές φορές από την ίδια δοκιμασία, ξέρετε καλά πως υπάρχουν μερικές παγίδες που μπορεί να σας στερήσουν τη θέση σε μια συνέντευξη για δουλειά. Πέρα από την προετοιμασία που καλό είναι να μην αφήσετε για τελευταία στιγμή, υπάρχουν κάποια tips σύμφωνα με τους ειδικούς, που αν ακολουθήσετε, θα σκίσετε!

Κανόνας 1

Το βιογραφικό σας πρέπει να ξεχωρίσει για την ποιότητα και όχι την ποσότητά του

Αυτό σημαίνει ότι δεν πρέπει να το γεμίσετε με περιττές λεπτομέρειες και σελίδες. Ξεχωρίστε τα πιο δυνατά του σημεία και αποφύγετε τις λίστες με ενδιαφέροντα, χόμπι και όλα όσα έχετε κάνει μέχρι τώρα. Όταν σας ζητήσουν να πείτε λίγα λόγια για τον εαυτό σας, μην επαναλάβετε όσα γράφετε. Προσπαθήστε να απομονώσετε τα καλύτερα σας σημεία.

Κανόνας 2

Η γλώσσα του σώματός σας θα κάνει τη διαφορά

Σύμφωνα με τους ειδικούς, οι κινήσεις, οι εκφράσεις και οι χειρονομίες μπορούν να «πουν» πολλά περισσότερα από τις λέξεις. Γι' αυτό καλό είναι να δώσετε πολλή προσοχή τα μη λεκτικά σήματα που μεταφέρετε στα άτομα που σας παίρνουν συνέντευξη. Προσέξτε τον τρόπο που κάθεστε, το πώς τοποθετείτε τα χέρια σας, τις εκφράσεις του προσώπου σας και τη βλεμματική επαφή, η οποία θα δείξει ότι είστε προσεκτικός ακροατής.

Κανόνας 3

Δείξτε τον δυναμισμό σας

όσο γίνεται, προσπαθήστε να μην εκδηλώσετε τη νευρικότητά σας και επικεντρωθείτε σε απαντήσεις που δείχνουν δυναμικότητα. Η ισορροπία είναι το κλειδί που θα σας εξασφαλίσει την επόμενη θέση. Αν δεν σας βγαίνει, μην πιέσετε τον εαυτό σας. Πάρτε τον χρόνο σας, προετοιμαστείτε όσο πιο σωστά μπορείτε, δείξτε ποιος πραγματικά είστε και καλή επιτυχία!

Κανόνας 4

Στείλτε ένα ευχαριστήριο mail

Ένα ευχαριστήριο σημείωμα είναι μια ευκαιρία για να κάνετε follow up σχετικά με την εταιρεία και τη θέση εργασίας και να επαναλάβετε ποιες δεξιότητες σας κάνουν τον τέλειο υποψήφιο. Με αυτόν τον τρόπο, υποδηλώνετε ότι αξίζετε την προσοχή του πιθανότατα μελλοντικού εργοδότη σας κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, καθώς και την αφιέρωση του χρόνου για την προετοιμασία σας.

Κανόνας 5

Να είστε ο εαυτός σας

Προσπαθήστε να είστε ο εαυτός σας, Αυτό εγγυημένα θα σας ανοίξει τον δρόμο για την επιτυχία. Αν όχι, τότε μάλλον κάποια άλλη θέση εργασίας σχεδιάστηκε για εσάς! Μην παραιτηθείτε αλλά συνεχίστε πιο εντατικά την προσπάθεια και τη σωστή προετοιμασία.