REAL LIFE WORKING GIRL

Αν απαντήσετε θετικά σε αυτές τις 5 ερωτήσεις, εργάζεστε σ' ένα εντελώς τοξικό περιβάλλον


JTeam

30 Ιουνίου 2022

Αν απαντήσετε θετικά σε αυτές τις 5 ερωτήσεις, εργάζεστε σ' ένα εντελώς τοξικό περιβάλλον
Pexels
Οι παρακάτω ερωτήσεις θα σου δείξουν αν ο χώρος που εργάζεσαι, είναι πολύ πιο τοξικός απ' ό,τι πίστευες μέχρι σήμερα

Μιλώντας με όρους τοξικότητας, είναι πολύ διαφορετικό να νιώθετε πως έχετε μια κακή ημέρα και διαφορετικό να νιώθετε πως η δουλειά σας, σας αρρωσταίνει. Το πρώτο είναι τυχαίο, ενώ το δεύτερο αποτελεί κίνδυνο για την ψυχική σας υγεία. Ο λόγος που συμβαίνει αυτό είναι επειδή εργάζεστε σε ένα τοξικό εργασιακό περιβάλλον.

Και ενώ κανένας δεν θα πρέπει να αναγκάζεται να υπομένει έναν τοξικό εργασιακό χώρο, παρόλα αυτά εκατομμύρια άνθρωποι εργάζονται καθημερινά σε συνθήκες που τους υποβάλλουν σε αμέτρητες δοκιμασίες και τους καταστέλλουν ψυχολογικά.

Αν λοιπόν κι εσείς πιστεύετε ότι εργάζεστε σε ένα τοξικό περιβάλλον, θα πρέπει να μάθετε να αναγνωρίζετε τα σημάδια, έτσι ώστε να μπορέσετε να αντιμετωπίσετε αποτελεσματικά την τοξικότητα.

Η απάντηση θα σας δοθεί, απαντώντας τις 5 παρακάτω ερωτήσεις. Αν απαντήσετε θετικά, τότε η τοξικότητα ζει ανάμεσά σας στα εργασιακά βάσει ενός απλού οδηγού, γνωστού ως Simple Sabotage Field Manual.

Μήπως λοιπόν οι συνάδελφοί σας:

1. Μιλούν συνέχεια και με διάρκεια, διακόπτοντάς σας μονίμως;

2. Επιμένουν να επιστρέφουν σε θέματα που έχουν ήδη αποφασιστεί να γίνουν μ' έναν συγκεκριμένο τρόπο;

3. Συμπεριφέρονται άδικα στην ομάδα και λένε συχνά ψέματα;

4. Βρίσκουν συνέχεια δικαιολογίες για να μη δουλεύουν;

5. Δυσκολεύονται να αναπτύξουν ένα καλό συναδελφικό κλίμα;

Αν απαντήσατε (σχεδόν) σε όλα θετικά, τότε μάλλον έχετε γίνει μέλος ενός 100% τοξικού εργασιακού περιβάλλοντος καθώς αποτελείται από άτομα χωρίς πνεύμα συνεργασίας και την παραμικρή ενσυναίσθηση.