Σαλάτα με κριθαράκι από τον Νίκο Ντάνο

Δευτέρα 11 Ιουλίου 2011

Δευτέρα 11 Ιουλίου 2011

Σαλάτα με κριθαράκι από τον Νίκο Ντάνο

Το απόλυτο φαγητό-σαλάτα. Το tip με το σαφράν την κάνει κάτω από τον καλοκαιρινό ήλιο έως και να φωσφορίζει.

Για 4 άτομα 250 γρ Κριθαράκι ( 1 φλιτζάνι φουλ) 0,25 γρ Σαφράν (ένα μικρό φακελάκι ή περίπου 8-10 στήμονες) 3-4 Κολοκυθάκια κομμένα κατά μήκος σε λωρίδες πάχους 6-7 χιλιοστά (περίπου 280-300 γρ) Αλάτι & πιπέρι 4-5 φέτες Μπέικον Όσο φρέσκο δυόσμο, βασιλικό, μαϊντανό, άνηθο θέλετε (εγώ βάζω μια χούφτα από όλα μαζί) 10-12 Ντοματίνια κομμένα στα τέσσερα. 8 κ σ Ξύδι μπαλσάμικο 10 κ σ Ελαιόλαδο 5 κ σ Παρμεζάνα τριμμένη και λίγη ακόμα σε flakes για ντεκόρ. 1 κ σ Κουκουνάρι 1 Φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο Σε 1 ½ λίτρο νερό με ένα κουταλάκι αλάτι και το σαφράν βράζετε το κριθαράκι μέχρι να γίνει. Το σουρώνετε και το ξεπλένετε ( αυτό στα ζυμαρικά απαγορεύετε αλλά εδώ πάμε για σπυρωτή σαλάτα άρα όλα καλά) και το βάζετε σε ένα μπολ Ρίχνετε και το ελαιόλαδο με το μπαλσάμικο και ανακατεύετε. Ψήνετε το μπέικον στην σχάρα και το βγάζετε πάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Το ψιλοκόβετε ή το μπλεντάρετε (σε μπλέντερ) και το ρίχνετε μέσα στο μπολ. Ψήνετε στην σχάρα με λίγο αλάτι & πιπέρι και ελαιόλαδο τα κολοκυθάκια μέχρι να κάνουν γραμμές και από τις 2 πλευρές κόβετε σε κυβάκια και τα ρίχνετε μέσα στο μπολ. Ρίχνετε μέσα τα ντοματίνια ,το κουκουνάρι και τα φρέσκα μυρωδικά, την τριμμένη παρμεζάνα και ανακατεύετε . Δοκιμάζετε στο πιπέρι και το αλάτι και αφήνετε στο ψυγείο για 20 λεπτά. Σερβίρετε με μερικά φύλλα από τα μυρωδικά και flakes παρμεζάνας. Καλό είναι να φαγωθεί την ίδια ημέρα και δεν έχει κανένα πρόβλημα να κάνει βόλτα με κανένα τάπερ. Του πάει πάρα πολύ επίσης ο βρασμένος αρακάς, το καλαμπόκι, οι ελιές, η κάπαρη, ψιλοκομμένη ρόκα & το ψημένο χαλούμι.

More for you

 
 

Don't Miss