Καρυδόπιτα

Πέμπτη 25 Αυγούστου 2011

Πέμπτη 25 Αυγούστου 2011

Καρυδόπιτα

Αγαπημένο γλυκό, περιέχει θρεπτικά καρύδια και συνδυάζεται τέλεια με μια μπάλα παγωτό.

  Θα χρειαστείτε: 1 φλ. σιμιγδάλι ψιλό 1 φλ. ζάχαρη 5 αυγά 1 ½ φλ. καρύδια ψιλοκομμένα στον πολυκόφτη 1 κουτ γλ. Κανέλλα ½ κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ Λίγο κονιάκ ¼ κουτ. γλ. γαρύφαλλο σκόνη Λίγο βούτυρο ( για το ταψί) Ένα ταψί 30-35 εκατοστά διάμετρο Για το σιρόπι: 2 φλ. νερό 2 φλ. ζάχαρη λευκή 2 κουτ. σούπας κονιάκ 1 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού Εκτέλεση: Χτυπήστε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να σας δώσουν ένα άσπρο, πηχτό μείγμα και κάποια στιγμή ρίξτε σ’αυτό και λίγο κονιάκ. Στο μεταξύ, σε ένα μπολ ανακατεύετε με ένα κουτάλι όλα τα στέρεα υλικά (σιμιγδάλι, ζάχαρη, μπέικιν πάουντερ, κανέλλα, γαρίφαλο). Ρίχνετε το μείγμα του μπολ στα αυγά και χτυπήστε τα σε χαμηλή ταχύτητα. Στο τέλος, ρίξτε τα καρύδια και χτυπήστε ξανά. Βουτυρώνετε ένα στρογγυλό ταψί και τοποθετείτε το μείγμα. Ψήνετε το γλυκό στους 170Ο C για 30-35 λεπτά. Όση ώρα ψήνετε το γλυκό φτιάχνετε το σιρόπι. Σε ένα μικρό κατσαρολάκι βράζετε το νερό με τη ζάχαρη το λεμόνι και το κονιάκ για περίπου 5 λεπτά. Όταν είναι έτοιμο το γλυκό, το βγάζετε από το φούρνο και το αφήνετε να κρυώσει. Κρύο πλέον, το χαράζετε σε κομμάτια και ρίχνετε το σιρόπι χρησιμοποιώντας μια κουτάλα της σούπας. Απλά φροντίστε το σιρόπι, να είναι χλιαρό.

More for you

 
 

Don't Miss