Γρανίτα από λεμόνι

Σάββατο 16 Ιουλίου 2011

Σάββατο 16 Ιουλίου 2011

Γρανίτα από λεμόνι

Ξέρω μία πολύ εύκολη συνταγή για Σισιλιάνικη γρανίτα από λεμόνι.

Θα χρειαστείτε: 1 φλιτζάνι ζάχαρη 1φλιτζάνι νερό 1 φλιτζάνι χυμό λεμονιού Εκτέλεση: Βάζετε σ' ένα κατσαρολάκι νερό και τη ζάχαρη και τα βάζετε να βράσουν για περίπου 5 λεπτά. Αφήνετε το σιρόπι να κρυώσει και προσθέτετε το χυμό από λεμόνι. Ανακατέψτε καλά. Στη συνέχεια, το βάζετε στην κατάψυξη για περίπου 2 ώρες. Μετά το βγάζετε κτυπάτε τη γρανίτα στο μίξερ για να γίνει πιο αφράτη και την ξαναβάζετε στην κατάψυξη για άλλες 2 ώρες. Μετά την ξανακτυπάτε στο μίξερ και την φυλάτε σε ένα τάπερ μέσα στην κατάψυξη μέχρι να τη σερβίρετε. Cooking tip: Κάθε φορά, που τη σερβίρετε, ανακατεύετε καλά την γρανίτα με ένα πιρούνι.

More for you

 
 

Don't Miss