Η αλμύρα

Παρασκευή 22 Ιουλίου 2011

Παρασκευή 22 Ιουλίου 2011

Η αλμύρα

Τα βραστά χόρτα είναι ένα ιδιαίτερα θρεπτικό και καλοκαιρινό πιάτο. Η αλμύρα λατρεύει το καλοκαίρι, γι’αυτό και ζει κοντά στη θάλασσα.

Καμία σχέση με το αλμυρίκι. Η αλμύρα είναι ένας θάμνος, τα φύλλα του οποίου έχουν σχήμα βελόνας, φυτρώνει στην άμμο, και δροσίζεται από την αλατισμένη υγρασία του θαλασσινού νερού. Είναι η τέλεια καλοκαιρινή σαλάτα. Την ξεπλένετε, βράζετε τα τρυφερά κομμάτια της-φούντες για ελάχιστα λεπτά μέχρι να μαλακώσει και στραγγίζετε. Τη σερβίρετε στο πιάτο, ρίχνοντας πάνω της λάδι με λεμόνι, ή ξύδι. Η αλμύρα εκτός από σαλάτα, δίνει γεύση και συνοδεύει τέλεια, πιάτα με ψάρια, θαλασσινά και κατσικάκι. Το κρίταμο, –επίσης τέλεια σαλάτα- της μοιάζει, πρόκειται όμως για διαφορετικό χορταρικό.

More for you

 
 

Don't Miss