Χταπόδι στη σχάρα

Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2011

Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2011

Χταπόδι στη σχάρα

Ένας κλασικός Ελληνικός μεζές που θέλει μαεστρία στο ψήσιμο.

Το χταπόδι στη σχάρα, βρίσκεται και αυτό στο μενού των καλοκαιρινών μας διακοπών μαζί με άλλες απολαύσεις, όπως το καρπούζι, το παγωτό, τα βλίτα, οι τηγανητές πατάτες, κλπ. Όταν θέλετε να ψήσετε το χταπόδι στη σχάρα, μην το βράσετε προηγουμένως για να μαλακώσει, -τακτική την οποία εφαρμόζουν κάποιες ταβέρνες για εξοικονόμηση χρόνου. Εάν το κάνετε αυτό, θα διαπιστώσετε στη συνέχεια όταν το  ψήσετε, ότι θα έχει χάσει τη γεύση αλλά και την υφή του. Βάλτε στη σχάρα, αφού προηγουμένως το έχετε λαδώσει ελαφρά, και μην βιαστείτε στο ψήσιμο. Δώστε του χρόνο! Υπολογίστε χαμηλή φωτιά και περίπου 25 λεπτά ψήσιμο, γυρίζοντας για να ψηθούν τα πλοκάμια από όλες τις πλευρές. Το χταπόδι ταιριάζει γενικά με μυρωδικά όπως, ρίγανη, δεντρολίβανο, μαϊντανό, πιπέρι, θυμάρι, κλπ, ενώ υπάρχει  και η επίσης αγαπημένη,  ξιδάτη εκδοχή του.

More for you

 
 

Don't Miss