Κριθαράκι με γαρίδες και ούζο στο φούρνο

Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

Κριθαράκι με γαρίδες και ούζο στο φούρνο

Οι γαρίδες εκτός από το ρύζι και την pasta λατρεύουν και το κριθαράκι, ενώ είναι γνωστό, ότι δεν μπορούν ν’αντισταθούν στο ούζο. Όταν μάλιστα μπαίνουν και στο φούρνο ξέρουν ότι κανείς δεν θα μπορέσει να τους αντισταθεί. Εσείς;

Θα χρειαστείτε: 500 γρ. κριθαράκι 1 κιλό γαρίδες (φρέσκιες ή κατεψυγμένες) 2 μικρά κρεμμύδια ψιλοκομμένα 2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες στην πρέσα 2/3 ποτηριού ελαιόλαδο Βιολογικό χυμό τομάτας, μια κονσέρβα (ή χυμός από φρέσκες τομάτες) Ούζο ( 2 σφηνάκια, ή 1 εάν δεν σας αρέσει η γεύση του) Ρίγανη 1 κουτ. του γλυκού αποξηραμένη Θυμάρι 1 κουτ. του γλυκού αποξηραμένο Βασιλικό 1 κουτ. του γλυκού αποξηραμένος Αλάτι Πιπέρι Εκτέλεση: Αρχικά βράζετε για μερικά λεπτά τις γαρίδες, σουρώνετε και κρατάτε το νερό που έβρασαν. Αφαιρείτε -εάν χρειάζεται- το εντεράκι ή το κέλυφος και μετά σε μια κατσαρόλα βάζετε το ελαιόλαδο και ρίχνετε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τις γαρίδες. Ανακατεύετε λίγο να μαραθούν, και μετά από λίγο,  σβήνετε με το ούζο. Αφού περάσουν περίπου 5 λεπτά, ρίχνετε το χυμό τομάτας. Αφήνετε, και αφού πάρουν μια βράση, ρίχνετε στην κατσαρόλα, 3 ½ ποτήρια από το νερό που έβρασαν νωρίτερα οι γαρίδες και έχετε κρατήσει. Στο τέλος, αναποδογυρίζετε με προσοχή την κατσαρόλα σε ένα μεγάλο πυρέξ. Εκεί, ρίχνετε το κριθαράκι, τα αποξηραμένα μυρωδικά, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύετε με ξύλινη κουτάλα προκειμένου να στρώσετε το κριθαράκι και να πάνε παντού τα μυρωδικά. Βάζετε το πυρέξ στο φούρνο και ψήνετε σε αέρα για περίπου 25 λεπτά στους 180 0C.

More for you

 
 

Don't Miss