Οι τέλειες τηγανιτές πατάτες

Τρίτη 24 Μαΐου 2011

Τρίτη 24 Μαΐου 2011

Οι τέλειες τηγανιτές πατάτες

Από τον Πέτρο Κωστόπουλο.

patatesΟι τηγανητές πατάτες για να πετύχουν θέλουν την ίδια προσοχή όσο και ένα καλό φαγητό. Ο συνήθης τρόπος που τις φτιάχνουμε, (αφήνουμε το λάδι να κάψει, τις πετάμε μέσα και περιμένουμε να γίνουν), δεν είναι ο καλύτερος. Η σωστή πατάτα είναι αυτή που τηγανίζεται βουτηγμένη σε λάδι ελιάς. Υπάρχουν δύο διαφορετικοί τρόποι για να κάνετε καλές τηγανιτές πατάτες: 1ος τρόπος: 1) Ζεσταίνετε το λάδι σε δυνατή φωτιά και ρίχνετε μέσα τις πατάτες. Λίγο μετά χαμηλώνετε τη φωτιά για κανένα τέταρτο ώστε να τηγανιστούν σιγά-σιγά. 2) Δυναμώνετε τη φωτιά πάλι προς το τέλος για να γίνουν τραγανές. 2ος τρόπος: 1) Σκουπίζετε τις πατάτες με χαρτί κουζίνας για να στεγνώσουν τελείως και τις πετάτε στο κρύο λάδι. 2) Ανάβετε τη φωτιά δυνατά και περιμένετε να τηγανιστούν για 20-25 λεπτά. Tips: -Ρίξτε μέσα στο τηγάνι ένα τέταρτο κρεμμυδιού, 5 λεπτά πριν τελειώσει το τηγάνισμα, για να πάρουν άρωμα. -Όταν βγάζετε τις πατάτες, πάντα τις στεγνώνετε από το λάδι σε παχύ χαρτί κουζίνας διπλωμένο στα δύο. Η συνταγή είναι από το βιβλίο «Food συνταγές και γεύσεις» από τον Πέτρο Κωστόπουλο (ΤΟΜΟΣ Νο 1) που μπορείτε να βρείτε σε επιλεγμένα βιβλιοπωλεία.

More for you

 
 

Don't Miss