Καλοκαιρινή συνταγή με φασολάκια και φουντούκια

Δευτέρα 06 Αυγούστου 2012

Δευτέρα 06 Αυγούστου 2012

Καλοκαιρινή συνταγή με φασολάκια και φουντούκια

Μία παραλλαγή της κλασσικής συνταγής για τα φασολάκια που θα αγαπήσετε τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού.

Υλικά: • 2 φλιτ. φουντούκια • Περίπου 400gr φασολάκια πράσινα • Καλαμπόκι • ¼ φλιτ. + 2 ½ κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο • 2 ½ κουταλιές της σούπας ξύδι από λευκό κρασί • 400gr ντοματίνια κομμένα στη μέση • 2 φρέσκα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα • Αλάτι και φρέσκο πιπέρι Διαδικασία:

Προθερμάνετε το φούρνο στους 250 βαθμούς και ψήνετε τα φουντούκια για 8’. Αφού κρυώσουν τα τρίβετε με μία πετσέτα κουζίνας για να φύγει η επικάλυψη και ψιλοκόψτε τα. Αν το καλαμπόκι δεν είναι έτοιμο, βράστε το για περίπου 4’, ώσπου να μαλακώσει. Έπειτα βράζετε τα φασολάκια για 3’ και αφού τα ξεπλένετε με κρύο νερό για να κρυώσουν τα ψιλοκόβετε. Σ’ ένα μπολ ανακατέψτε το ξύδι και το ελαιόλαδο και προσθέστε το αλάτι και το πιπέρι. Ρίξτε στο μείγμα τα ντοματίνια, το φρέσκο κρεμμυδάκι, το καλαμπόκι και τα ψιλοκομμένα φασολάκια.

Ανακατέψτε καλά, πασπαλίστε με τα τρίμματα φουντουκιού και είναι έτοιμη!

More for you

 
 

Don't Miss