Εύκολο: μπουτάκια κοτόπουλου με σάλτσα μουστάρδας

Δευτέρα 20 Αυγούστου 2012

Δευτέρα 20 Αυγούστου 2012

Εύκολο: μπουτάκια κοτόπουλου με σάλτσα μουστάρδας

Μια εύκολη συνταγή για να νοστιμέψετε το κοτόπουλο.

Υλικά:

• 1/4 - 1/3 φλιτζανιού μουστάρδα Dijon • 1/4 - 1/3 φλιτζάνι μέλι • 1 κουταλιά ελαιόλαδο • 2-3 κιλά μπουτάκια κοτόπουλου • Μπόλικο δενδρολίβανο • αλάτι • Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Διαδικασία: Προθερμαίνετε το φούρνο στους 250°. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύετε τη μουστάρδα με το μέλι και το ελαιόλαδο. Προσθέστε μια πρέζα αλάτι για τη γεύση. Δοκιμάστε και προσθέστε περισσότερο αλάτι και μουστάρδα ανάλογα με τις γευστικές σας προτιμήσεις. Αλατίστε ελαφρά το κοτόπουλο και βάλτε τα κομμάτια με το δέρμα προς τα πάνω σε ένα ρηχό ταψί. Μ’ ένα κουτάλι ρίχνετε τη σάλτσα μουστάρδας με μέλι πάνω από το κοτόπουλο και πασπαλίζετε με δεντρολίβανο. Ψήστε για περίπου 45’ στους 175 ° (τρυπήστε το κοτόπουλο μ’ ένα πιρούνι να δείτε αν είναι ζουμερό). Αφού σερβίρετε βάλτε λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Η γεύση τους θα ξετρελάνει τα παιδιά κι εσάς!

More for you

 
 

Don't Miss