Ντομάτες ογκρατέν με σκόρδο και παρμεζάνα

Τίνα ΣβίγκουΤΙΝΑ ΣΒΙΓΚΟΥ Πέμπτη 23 Αυγούστου 2012

Πέμπτη 23 Αυγούστου 2012

Ντομάτες ογκρατέν με σκόρδο και παρμεζάνα

Μια γευστικότατη και εύκολη συνταγή, με το απόλυτο καλοκαιρινό λαχανικό – οι λάτρεις της ντομάτας απλά θα ξετρελαθούν.

Υλικά: 1 ½ kg ντομάτες 2 κουταλιές σούπας αλάτι 2 κουταλιές σούπας ζάχαρη 1 μεσαίο κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές ροδέλες 1/3 της κούπας ελαιόλαδο 1 κούπα ψίχουλα από φρέσκο ψωμί 1 κούπα φρυγανιά 1 κουταλιά σούπας σκόνη σκόρδου αλάτι και πιπέρι 1 ¼ της κούπας ψιλοτριμμένη παρμεζάνα Εκτέλεση: Κόψτε τις ντομάτες σε ροδέλες, πάχους περίπου 1,5εκ.. Σε ένα μπολ ρίξτε το αλάτι με τη ζάχαρη. Βάλτε τις φέτες ντομάτας σε ένα σουρωτήρι, πασπαλίστε με το αλάτι και τη ζάχαρη και αφήστε τις ντομάτες να στραγγίσουν για 30 λεπτά. Στο ένα τέταρτο τινάξτε απαλά το σουρωτήρι για να φύγουν και τα επιφανειακά υγρά. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Απλώστε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο σε ένα ταψί 23x33 εκ, τοποθετήστε τις ροδέλες κρεμμυδιού και από πάνω τις ροδέλες ντομάτες. Ψήστε στο φούρνο για 20 λεπτά, χωρίς να σκεπάσετε το ταψί. Ενώ ψήνονται οι ντομάτες, σε ένα μεγάλο μπολ ενώστε τα ψίχουλα από φρέσκο ψωμί, τη φρυγανιά, την σκόνη σκόρδου και το αλατοπίπερο. Ανακατέψτε πολύ καλά το μίγμα, προσθέστε το ελαιόλαδο που έχει απομείνει και ανακατέψτε πολύ καλά. Τέλος, προσθέσετε και την τριμμένη παρμεζάνα. Βγάλτε το ταψί από το φούρνο και όσο είναι καυτές οι ντομάτες, ρίξτε το μίγμα με το τυρί παρμεζάνα και καλύψτε όλη την επιφάνεια τους. Βάλτε πάλι το ταψί στο φούρνο για άλλα 10-15 λεπτά μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια. Tip:Μπορείτε να αντικαταστήσετε το τυρί παρμεζάνα με την υπέροχη και Ελληνική φέτα.

More for you

 
 

Don't Miss