Γρήγορο: χοιρινές μπριζόλες με κρούστα παρμεζάνας

Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012

Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012

Γρήγορο: χοιρινές μπριζόλες με κρούστα παρμεζάνας

Μία πρωτότυπη, εύκολη και γρήγορη συνταγή που θα ξετρελάνει εσάς και τα παιδιά σας.

Υλικά: • 4 μπριζόλες (400γρ. η μία) • 2 αβγά μεγάλα • 1 φλιτζ. Φρυγανιά τριμμένη • ¾ φλιτζ. Παρμεζάνα τριμμένη • Φέτες λεμονιού • 6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο • Αλάτι και πιπέρι

Διαδικασία: Σε τρία ρηχά πιάτα βάζετε ξεχωριστά τα αβγά χτυπημένα, την παρμεζάνα και τη φρυγανιά. Πασπαλίζετε τις μπριζόλες με αλατοπίπερο, τις περνάτε από το τυρί μέχρι να καλυφθούν τελείως, μετά από το αβγό και τέλος από τη φρυγανιά, όπου τις πατάτε με δύναμη για να κολλήσει καλά πάνω στο κρέας. Στη συνέχεια ζεσταίνετε το λάδι σ’ ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια θερμοκρασία. Ρίχνετε τις μπριζόλες σε δύο δόσεις και τις τηγανίζετε για 5’ από κάθε πλευρά. Χρησιμοποιήστε τις φέτες λεμονιού για γαρνίρισμα και σερβίρετε!

Καλή Όρεξη!

Από το βιβλίο 'mediterranean food' του Πέτρου Κωστόπουλου.

More for you

 
 

Don't Miss