Μίνι φλογέρες με φέτα και λιαστή ντομάτα

Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012

Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012

Μίνι φλογέρες με φέτα και λιαστή ντομάτα

Μία νόστιμη συνταγή για να σας ανοίξει την όρεξη!

Υλικά: • 20 φύλλα σπρινγκ ρολ 21,5 x 21,5 • 500γρ. φέτα • ½φλιτζ. λιαστή ντομάτα ψιλοκομμένη • 2 κουταλιές της σούπας ζεστό ρακί μαζί με δύο κουταλιές μέλι • Σουσάμι ψημένο ηλιέλαιο για το τηγάνισμα • 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι χτυπημένη με 1 κουταλιά νερό για το κλείσιμο του φύλλου. Διαδικασία: Σ’ ένα μπολ θρυμματίζετε τη φέτα, ρίχνετε τις λιαστές ντομάτες κι ανακατεύετε απαλά για να μην κοκκινίσει το μείγμα. Βάζετε λίγο από το μείγμα πάνω στο φύλλο, τυλίγετε σε ρολάκι και το κλείνετε με το μείγμα από νερό κι αλεύρι. Τηγανίζετε τις φλογέρες σε αρκετό ηλιέλαιο μέχρι να ροδίσει το φύλλο. Όταν είναι έτοιμες τις βάζετε πάνω σε χαρτί κουζίνας για να στραγγίξουν από το λάδι. Τέλος περιχύνετε με το ρακόμελο, πασπαλίζετε με το σουσάμι κι είναι έτοιμες για σερβίρισμα. Tip: Μπορείτε να διατηρήσετε τις φλογέρες άψητες στην κατάψυξη, αφού τις πασπαλίσετε με λίγο αλεύρι και τις τοποθετήσετε σ’ ένα σκεύος με καπάκι. Από το βιβλίο του Πέτρου Κωστόπουλου 'mediterranean food'.  

More for you

 
 

Don't Miss