Εύκολο: σπανάκι με μπέικον και γκοργκοντζόλα

Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2012

Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2012

Εύκολο: σπανάκι με μπέικον και γκοργκοντζόλα

Νόστιμη συνταγή για μία ελαφριά σαλάτα.

Υλικά:

• 200γρ. καρδιές από φρέσκο σπανάκι • 12 φέτες μπέικον • ½ φλιτ. κρουτόν • 200γρ. τυρί γκοργκοντζόλα • 60 ml ελαιόλαδο • 15γρ. βούτυρο για το τηγάνισμα

Διαδικασία:

Καίτε το βούτυρο σ’ ένα τηγάνι και τσιγαρίζετε το μπέικον ανακατεύοντας καλά μέχρι να πάρει χρώμα. Μόλις κρυώσουν οι φέτες μπέικον τις κόβετε σε μικρά κομματάκια. Πλένετε και στραγγίζετε καλά το σπανάκι και αν τα φύλλα του είναι μεγάλα, τα σπάτε με το χέρι σε μικρότερα κομματάκια. Το βάζετε σ’ ένα μπολ, προσθέτετε τα κομματάκια μπέικον, τα κρουτόν και την γκοργκοντζόλα κομμένη σε κομματάκια κι ανακατεύετε μαζί με το αλάτι. Περιχύνετε με ελαιόλαδο και… Καλή σας όρεξη!

More for you

 
 

Don't Miss