Πολίτικο ραγκού λαχανικών με αβγά

Πέμπτη 04 Οκτωβρίου 2012

Πέμπτη 04 Οκτωβρίου 2012

Πολίτικο ραγκού λαχανικών με αβγά

Μία εξαιρετική συνταγή από την Πόλη. Δοκιμάστε τη!

Υλικά:

• 1 κρεμμύδι, σε χοντρές ροδέλες • 1 πράσινη πιπεριά σε ροδέλες • 1 τσίλι ψιλοκομμένο • 2κ.σ. ελαιόλαδο και λίγο βούτυρο • 3 τομάτες, αποφλοιωμένες, ψιλοκομμένες ή 1 κονσέρβα τοματάκια • 4 αβγά αλάτι και πιπέρι

Για τη σος:

• 4κ.σ. στραγγιστό γιαούρτι • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες με αλάτι • ½ κ.γλ. τσίλι • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία:

Ρίχνετε σ’ ένα τηγάνι το λάδι και το βούτυρο και τσιγαρίζετε τα κρεμμύδια, τις πιπεριές και την τσίλι μέχρι να ροδίσουν. Προσθέτετε τις τομάτες και τα μαγειρεύετε μέχρι να εξατμιστεί όλο σχεδόν το νερό και μετά προσθέτετε αλάτι και πιπέρι. Σπάτε και ρίχνετε από πάνω τα αβγά, σκεπάζετε το τηγάνι μ’ ένα καπάκι και τα μαγειρεύετε μέχρι να ψηθούν τα’ αβγά. Για να ετοιμάσετε τη σος, ανακατεύετε σ’ ένα μπολ το γιαούρτι με το σκόρδο και το τσίλι. Βάζετε αλάτι και πιπέρι, όσο χρειάζεται. Το σερβίρετε ζεστό με μια κουταλιά γιαουρτιού από πάνω.

Extra tip: Μπορείτε να ρίξετε χτυπημένα αβγά μέσα στο ραγκού σαν ομελέτα ή να ρίξετε αβγά μάτια από πάνω. Προσθέστε, όμως, οπωσδήποτε κομμάτια φέτας. Σερβίρετε με γιαούρτι και σκόρδο.

Καλή σας όρεξη!

More for you

 
 

Don't Miss