Ρεβιθάδα Σίφνου

Παρασκευή 29 Ιουλίου 2011

Παρασκευή 29 Ιουλίου 2011

Ρεβιθάδα Σίφνου

Παραδοσιακή και αγαπημένη συνταγή, τη δοκίμασα στη Σίφνο, τη φτιάχνω και στο σπίτι.

Θα χρειαστείτε: ½ κιλό ρεβίθια 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο 200 ml ελαιόλαδο Λίγο αλεύρι Αλάτι Νερό Εκτέλεση: Από το προηγούμενο βράδυ μουλιάζετε μέσα σε μια λεκάνη τα ρεβίθια και τα αφήνετε να φουσκώσουν.Την επόμενη ημέρα ξεπλένετε με νερό και τα τρίβετε με τα χέρια σας αφαιρώντας –όσο γίνεται- τη φλούδα τους.  Στη συνέχεια, τα ρίχνετε σε μια κατσαρόλα. Προσθέτετε το κρεμμύδι που έχετε ψιλοκόψει, το λάδι και αλατίζετε. Ρίχνετε 1-2 κουταλιές αλεύρι και ανακατεύετε. Στο τέλος, προσθέτετε το νερό, το οποίο πρέπει να σκεπάζει και να ξεπερνά και λίγο σε ύψος τα ρεβίθια μέσα στην κατσαρόλα.Σκεπάζετε το σκεύος με το καπάκι. Μαγειρεύετε σε μέτρια φωτιά περίπου μιάμιση ώρα. Μπορεί βέβαια να χρειαστεί και περισσότερη ώρα ανάλογα με τα ρεβίθια.  

More for you

 
 

Don't Miss