Φουρτάλια Άνδρου

Σάββατο 13 Αυγούστου 2011

Σάββατο 13 Αυγούστου 2011

Φουρτάλια Άνδρου

Mια νόστιμη ομελέτα με αυγά, πατάτες και λουκάνικα που φτιάχνουν στην Άνδρο. Δοκιμάστε τη!

Θα χρειαστείτε: 1 κιλό πατάτες 4 αυγά Ένα ματσάκι φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο Ελαιόλαδο Αλάτι Πιπέρι Χοιρινά λουκάνικα Άνδρου και χοιρινό λίπος (γλύνα) Ένα μεγάλο καπάκι Εκτέλεση: Κόβετε σε ροδέλες και τηγανίζετε τις πατάτες σε ελαιόλαδο όπως ξέρετε. Στο μεταξύ, σπάτε τα αυγά σε ένα μπολ και τα χτυπάτε. Σε αυτά, προσθέστε αλάτι, φρέσκο πιπέρι και φρέσκο δυόσμο τον οποίο νωρίτερα έχετε ψιλοκόψει. Χτυπάτε ξανά. Όταν οι πατάτες είναι έτοιμες, ρίχνετε το μείγμα των αυγών στο τηγάνι, φροντίζοντας να απλωθεί παντού. Αφήνετε μερικά λεπτά, προκειμένου οι πατάτες να δέσουν με τα αυγά και παράλληλα να τους δώσετε λίγο χρόνο να τηγανιστούν. Όταν η ομελέτα είναι έτοιμη, πάρτε ένα καπάκι κατσαρόλας σε ανάλογο μέγεθος με το τηγάνι, κλείστε τη από πάνω και στραγγίξτε στο νεροχύτη το περιττό λάδι. Στη συνέχεια, αναποδογυρίστε τη πάνω στο καπάκι και προσεκτικά ξαναβάλτε στο τηγάνι για να ψηθεί και η άλλη πλευρά. Αφήστε τη μερικά λεπτά πάνω στο μάτι της κουζίνας, και είναι έτοιμη! * στην αυθεντική Ανδριώτικη συνταγή πριν τηγανίσετε τις πατάτες τηγανίζετε στο λάδι το λουκάνικο και τη γλύνα. Στη συνέχεια τα αφαιρείτε και στο ίδιο λάδι τηγανίζετε τις πατάτες, προκειμένου να πάρουν γεύση. Όταν η ομελέτα είναι έτοιμη, τη βάζετε σε πιατέλα και τη διακοσμείτε με τα λουκάνικα. Εάν δεν θέλετε, μπορείτε να παραλείψετε τα λουκάνικα, φτιάχνοντας μια νοστιμότατη ομελέτα με πατάτες.

More for you

 
 

Don't Miss