Σαλάτα από πλιγούρι

Κυριακή 31 Ιουλίου 2011

Κυριακή 31 Ιουλίου 2011

Σαλάτα από πλιγούρι

Υγιεινό δημητριακό, το πλιγούρι -το οποίο είναι σπασμένο σιτάρι- μαγειρεύεται εύκολα, συνοδεύει ιδανικά από λαχανικά μέχρι κρέας ενώ το αγαπούν οι κουζίνες σε Μεσόγειο και Μέση Ανατολή.

Θα χρειαστείτε: Πλιγούρι 2 φλιτζάνια 2 χρωματιστές πιπεριές (κόκκινη και κίτρινη) 1 μεσαίο κρεμμύδι 1 μεγάλη ντομάτα Μαϊντανό φρέσκο Δυόσμο αποξηραμένο 1 κ. γλυκού Χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι Ελαιόλαδο Αλάτι Εκτέλεση: Το πλιγούρι θέλει απλά να το αφήσετε για περίπου μισή ώρα μέσα σε 4 φλιτζάνια νερό να φουσκώσει και μετά να το σουρώσετε. Βάλτε το σε ένα μπολ και αφήστε το στην άκρη. Βγάλτε τα σπόρια από τις πιπεριές και κόψτε τις σε μικρά κομμάτια. Καθαρίστε και ψιλοκόψτε το κρεμμύδι, κόψτε σε μικρά κομμάτια και τις ντομάτες και ψιλοκόψτε και το φρέσκο μαϊντανό. Προσθέτετε τα υλικά σας στο μπολ με το πλιγούρι και ανακατεύετε απαλά. Ρίχνετε το λάδι, αλάτι, το δυόσμο, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού. Πριν σερβίρετε τη σαλάτα, βάλτε τη και αφήστε στο ψυγείο σκεπασμένη με διάφανη μεμβράνη, για να δέσουν τα υλικά και να τραβήξει τους χυμούς της ντομάτας.

More for you

 
 

Don't Miss