Η Τζένη Μπαλατσινού μαγειρεύει μια δροσερή mousse σοκολάτας με κονιάκ

Πέμπτη 21 Μαΐου 2015

Πέμπτη 21 Μαΐου 2015

Η Τζένη Μπαλατσινού μαγειρεύει μια δροσερή mousse σοκολάτας με κονιάκ

Πλέον όλη η οικογένεια μπορεί να απολαμβάνει τα γλυκά και να μην παίρνει κιλά, αρκεί να χρησιμοποιήσει τη Sweete stevia χωρίς θερμίδες. Γι’ αυτό σήμερα θα μαγειρέψουμε μια δροσερή mousse σοκολάτας με κονιάκ, αντικαθιστώντας τη ζάχαρη με τη Sweete stevia και θα απολαύσουμε αυτό το «αμαρτωλό» γλυκό, χωρίς να νιώθουμε ενοχές!

Υλικά:

  • 130 γραμμάρια θρυμματισμένη κουβερτούρα
  • 40 γραμμάρια βούτυρο
  • 11,3 γραμμάρια Sweete stevia                          Print
  • Χυμό από δύο πορτοκάλια
  • 100 γραμμάρια κακάο
  • 2 αυγά χωριστά οι κρόκοι από τα ασπράδια
  • 2 κ. σούπας κονιάκ της αρεσκείας σας
  • 100 γραμμάρια κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση:

Λιώνετε σε μπεν μαρί τη κουβερτούρα με το βούτυρο και προσθέτετε το χυμό πορτοκαλιών. Αφού ομογενοποιηθεί το μίγμα, ρίχνετε το κακάο και ανακατεύετε καλά. Ύστερα ρίχνετε το κονιάκ και τους κρόκους αυγών και βγάζετε από τη φωτιά, αφήνοντας το μίγμα να αποκτήσει θερμοκρασία περιβάλλοντος. Σε ένα μπολ χτυπάτε καλά τα ασπράδια με τη Sweete stevia, για να γίνουν μαρέγκα. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάτε τη κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει σαντιγί. Με μια σπάτουλα ανακατεύετε όλα τα υλικά μαζί ελαφρά, ώστε να παραμείνει το μίγμα αφράτο. Το βάζετε σε μπολάκια και στο ψυγείο για μια ώρα και η mousse σοκολάτας είναι έτοιμη για απόλαυση.

sweete_stevia_packshot

More for you

 
 

Don't Miss