Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2014

Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2014

Spaghetti Pesto
Αυθεντική συνταγή. Υλικά για 6 άτομα: 750ρ. spaghetti No 6 Αλάτι και πιπέρι Για το pesto: 2 ματσάκια πλατύφυλλο βασιλικό (μόνο τα φύλλα) 50 γρ. παρμεζάνα 30 γρ. πεκορίνο (αν θέλετε αλλιώς 80 γρ. παρμεζάνα) 220 ml αγνό παρθένο ελαιόλαδο 60 γρ. κουκουνάρι 10 γρ. αλάτι Διαδικασία: Βάζετε σε ένα μπλέντερ το μισό λάδι, τα κουκουνάρια, το πεκορίνο, την παρμεζάνα, το αλάτι και το βασιλικό και τα πολτοποιείτε. Προσθέτετε και το υπόλοιπο λάδι και πολτοποιείτε σε δεύτερη φάση (αυτό γίνεται για να μην ανέβει η θερμοκρασία του δοχείου εξαιτίας της τριβής και θερμανθεί η χλωροφύλλη του βασιλικού, με αποτέλεσμα να σκουρύνει και να χάσει το ζωντανό πράσινο χρώμα του). Σε ένα λίτρο νερό και 25 γρ. αλάτι βράζετε τα spaghetti για 8 λεπτά και αφού τα στραγγίσετε τα ανακατεύετε με το pesto. Σερβίρετε προαιρετικά με λίγη έξτρα παρμεζάνα. Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.  

More for you

 
 

Don't Miss