Γαρίδες γιουβετσάκι με σαφράν

Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2014

Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2014

Γαρίδες γιουβετσάκι με σαφράν

Υλικά για 6 άτομα: 1 κουτί μεσαίες γαρίδες, κθαρισμένες, με το κεφάλι 1/2 κ. κριθαράκι 8 φλιτζάνια νερό 1 κ.σ. μαϊντανός 1 κ.γ. σαφράν, τριμμένο ή σε ίνες Χυμός από 1 μεγάλο λεμόνι 5 κ.σ. ελαιόλαδο 2 κ.σ. φρέσκο βούτυρο 1 κύβος κότας Αλάτι Πιπέρι 2-3 παγάκια

Διαδικασία: Βράζετε το νερό με 1 κύβο κότας σε μια μεγάλη κατσαρόλα μέχρι να κοχλάσει. Χαμηλώνετε τη θερμοκρασία, προσθετετε το σαφράν και συνεχίζετε να σιγοβράζετε για 2 λεπτά ακόμη. Ανεβάζετε λίγο τη θερμοκρασία μέχρι ο ζωμός να αρχίσει να κοχλάζει ξανά και ρίχνετε το κριθαράκι. Μαγειρεύετε για 8-10 λεπτά ή μέχρι να γίνει al dente. Βγάζετε την κατσαρ΄λα από τη φωτιά. Προσθέτετε 4 κ.σ. ελαιόλαδο, το βούτυρο, το μαϊντανό, 1/2 χυμό λεμονιού, 2 κ.γ. αλάτι, 1 κ.γ. πιπέρι, 2-3 παγάκια και ανακατεύετε. Σε ένα μπολ αναμειγνύετε τις γαρίδες με 1 κ.γ. αλάτι, 1 κ.γ. πιπέρι και τον υπόλοιπο χυμό λεμονιού. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε 3 κ.σ. λάδι σε μέτρια θερμοκρασία. Ρίχνετε τις γαρίδες σε μια στρώση και τις τηγανίζετε για 2 λεπτά ακόμη από κάθε πλευρά. Τις ρίχνετε στιο κριθαράκι και σερβίρετε.

Tip: Τα παγάκια διακόπτουν απότομα το μαγείρεμα στο κριθαράκι και έτσι γίνεται σπυρωτό και δε λασπώνει.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.    

More for you

 
 

Don't Miss