Τρίτη 20 Μαΐου 2014

Τρίτη 20 Μαΐου 2014

Chili con Carne

Νόστιμο κρέας με φασόλια και πιπεριές.

Υλικά για 8 άτομα: 2 φλιτζάνια ξερά, λευκά ή κόκκινα φασόλια 2 κουτιά ντομάτα σε κύβους με το ζουμί της 2-3 πιπεριές πράσινες γλυκές, κομμένες σε κύβους 4-5 κ.σ. ελαιόλαδο 4 φλιτζ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο 3 σκελίδες σκόρδο 1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο άπαχο 1/4 φλιτζ. μαϊντανό ψιλοκομμένο 2-4 κ.γ. μπούκοβο 1 κ.γ. κύμινο 2 φλιτζ. ζωμό από κότα ή λαχανικά ή νερό Αλάτι Πιπέρι

Διαδικασία: Μουσκέψτε από βραδίς τα φασόλια. Στραγγίστε τα και βάλτε τα σε γάστρα με φρέσκο νερό να τα σκεπάζει. Όταν πάρουν βράση, πετάξτε το νερό και βάλτε καινούριο και σιγοβράστε για 45 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και μετά τα σουρώνετε. Σε τηγάνι και με δύο κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο σοτάρετε ανακατεύοντας το κρεμμύδι και την πιπεριά να μαλακώσει. Προσθέστε το σκόρδο, ανακατέψτε για μια ακόμη φορά και μεταφέρετε με τρυπητή κουτάλα σε γαβάθα. Στο λάδι σοτάρετε τον κιμά να ροδίσει. Προσθέστε το μείγμα κρεμμύδι-πιπεριές, την ντομάτα, το μπούκοβο και το μαϊντανό και βράστε για 10 λεπτά. Μεταφέρετε τον κιμά με τα υπόλοιπα στη γάστρα με τα φασόλια, προσθέστε το κύμινο και αλάτι όσο θέλετε. Προσθέστε ζωμό ή νερό να τα σκεπάζει και σιγοβράστε τα, σκεπασμένα, για 45 λεπτά με 1 ώρα, προσθέτοντας νερό ή ζωμό αν χρειάζεται. Ξεσκεπάστε και βράστε μερικά λεπτά ακόμη. Τα φασόλια πρέπει να είναι μαλακά και νόστιμα. Διορθώστε τη γεύση προσθέτοντας πιπέρι και σερβίρετε.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

More for you

 
 

Don't Miss