Burger λαχανικών

Σάββατο 05 Ιουλίου 2014

Σάββατο 05 Ιουλίου 2014

Burger λαχανικών

Φτιάξτε ένα burger με λίγες θερμίδες. 

Υλικά: Ψωμάκια χάμπουργκερ 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο 1 κ.σ. μουστάρδα 1 κ.γ. αποξηραμένο ή φρέσκο ​​θυμάρι 1/3 φλιτζανιού ξύδι μπαλσάμικο 1 κ.σ. ελαιόλαδο 3 μανιτάρια portobello, καθαρισμένα 1 κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε χοντρά δαχτυλίδια 1 φλιτζάνι ρόκα 1/2 χυμό από λεμόνι 1/2 αβοκάντο Αλάτι Πιπέρι

Διαδικασία: Χτυπήστε ελαφρά το σκόρδο, τη μουστάρδα, το θυμάρι, το βαλσαμικό ξίδι και το ελαιόλαδο σε ένα μπολ. Καλύψτε τα μανιτάρια με τη μαρινάδα και αφήστε το για 5 λεπτά. Πέρα από τη μέση υψηλή θερμότητα, ζεσταθεί ένα από χυτοσίδηρο τηγάνι γκριλ. Βάλτε στη σχάρα τα μανιτάρια, για δύο λεπτά από τη μία πλευρά, και το ίδιο και από την άλλη μέχρι να πάρουν χρώμα. Μόλις ψηθούν, μεταφέρετε τα μανιτάρια σε ένα πιάτο. Επαναλάβετε το ψήσιμο στη σχάρα με τα κόκκινα κρεμμύδια, και τα ψωμάκια χάμπουργκερ. Σε ένα μπολ, ανακατέψτε τη ρόκα με το χυμό λεμονιού, μια πρέζα αλάτι, και το πιπέρι. Βάλτε ανάμεσα στα δύο ψωμάκια burger τα υλικά και απολαύστε τα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

More for you

 
 

Don't Miss