Crispy πατάτες φούρνου

Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012

Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012

Crispy πατάτες φούρνου

Crispy πατάτες φούρνου για να συνοδεύσετε ψητό ψάρι ή κρέας.

 

Υλικά για (4 άτομα): • 5 μεγάλες πατάτες • ελαιόλαδο • πάπρικα γλυκιά (ή όποιο άλλο μυρωδικό της αρεσκείας σας) • αλάτι • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία: Καθαρίζετε, πλένετε και κόβετε τις πατάτες στα 6. Τις τοποθετείτε σε μια κατσαρόλα και τις σκεπάζετε με νερό και τις αφήνετε να βράσουν. Μόλις πάρει βράση το νερό, τις αφήνετε για περίπου 10΄ ακόμα. Για να καταλάβετε ότι έχουν βράσει τρυπήστε τις με ένα πιρούνι. Στη συνέχεια τις σουρώνετε και τις τοποθετείτε στο ταψί του φούρνου ή σε λαμαρίνα. Τις περιχύνετε με ελαιόλαδο και προσθέτετε την πάπρικα ή οποίο άλλο μυρωδικό σας αρέσει (δεντρολίβανο, θυμάρι, ρίγανη, βασιλικό), ρίχνετε αλάτι και πιπέρι και ανακατεύετε. Ψήνετε για 30΄-35΄, ώσπου οι πατάτες να ροδίσουν και να γίνουν τραγανές εξωτερικά ενώ μέσα θα παραμείνουν ζουμερές και μελωμένες .

Καλή όρεξη!

More for you

 
 

Don't Miss