Μυρωδάτο κέικ με πορτοκάλι

Πέμπτη 23 Ιουλίου 2015

Πέμπτη 23 Ιουλίου 2015

Μυρωδάτο κέικ με πορτοκάλι

Το κέικ, είναι το πιο εύκολο γλυκό και αρέσει σε όλους. Συνοδεύει άριστα τα πρωινά μας αλλά και τον απογευματινό καφέ στο σπίτι. Θα χρειαστείτε: 2 φλ.του τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις 4 αυγά 2 φλ. ζάχαρη 1 φλ. ελαιόλαδο 2 πορτοκάλια (ξύσμα και το χυμός τους) 1 κουτ. του γλυκού Μπέικιν Πάουντερ ½ κουτ. του γλυκού κανέλλα σκόνη ½ κουτ. του γλυκού γαρύφαλο σκόνη Μια χούφτα καρύδια αλεσμένα στο multi (χοντρά ή σκόνη) Μια χούφτα σταφίδες Λίγο κονιάκ (προαιρετικά)

Εκτέλεση: Αρχικά χτυπάτε στον κάδο του μίξερ τη ζάχαρη με τα αυγά μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και να πάρετε ένα αφράτο, ομοιόμορφο μείγμα. Στη συνέχεια, ρίχνετε σε αυτά, το ελαιόλαδο, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το χυμό και το ξύσμα των πορτοκαλιών, τις σκόνες (γαρύφαλλο- κανέλα) και συνεχίζετε το χτύπημα. Στο τέλος, ρίχνετε το κονιάκ, τις σταφίδες, τα καρύδια και χτυπάτε για λίγο ακόμα.

Παίρνετε τη φόρμα για κέικ, τη βουτυρώνετε ρίχνετε λίγο αλεύρι, και αδειάζετε το μείγμα του κέικ. Ψήνετε στους 190Ο C για περίπου 40 λεπτά. Βυθίζετε ένα μαχαίρι για να δείτε εάν είναι έτοιμο και (εφόσον η λάμα είναι καθαρή) βγάζετε από το φούρνο.

More for you

 
 

Don't Miss