Καλοκαιρινή ομελέτα με σάλτσα

Πέμπτη 04 Ιουνίου 2015

Πέμπτη 04 Ιουνίου 2015

Καλοκαιρινή ομελέτα με σάλτσα

Υλικά:

  • 8 αβγά
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 ψιλοκομμένες σκελίδες σκόρδο
  • 2 πιπεριές κομμένες σε ροδέλες
  • 1 κ.γ μπούκοβο
  • τριμμένο τυρί της αρεσκείας σας
  • ψιλοκομμένος βασιλικός
  • αλάτι- πιπέρι
  • 1 κουτί με ψιλοκομμένες ντομάτες

  Εκτέλεση:

Σε μεγάλο αντικολητικό τηγάνι ζεσταίνετε το λάδι. Προσθέτετε το σκόρδο, το κρεμμύδι, τις πιπεριές και το μπούκοβο και τα αφήνετε μέχρι να ροδίσουν. Περιχύνετε με τις ψιλοκομμένες ντομάτες και αφήνετε τη σάλτσα να δέσει. Χαμηλώνετε τη φωτιά και σπάτε προσεκτικά ένα ένα τα αβγά από πάνω. Μόλις αρχίσουν να σφίγγουν προσθέτετε αλάτι και πιπέρι. Αν σας αρέσουν μελάτα κρατήστε τα 5-6 λεπτά στη φωτιά. Στο τέλος προσθέστε το τριμμένο τυρί και τον βασιλικό. Σερβίρετε με ζεστή φέτα ψωμί.

More for you

 
 

Don't Miss