Σουπιές με ελιές

Τρίτη 21 Ιουλίου 2015

Τρίτη 21 Ιουλίου 2015

Σουπιές με ελιές

Μερίδες 4-5

Χρόνος προετοιμασίας 1 ώρα

  • 1,5 κιλό σουπιές
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια τριμμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κούπα λάδι
  • αλάτι, πιπέρι
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 4 κουταλιές χυμός ντομάτας
  • 4 κουταλιές κρασί κόκκινο ξερό
  • 1/4 κιλό ελιές πράσινες (από βάζο)

Προετοιμασία

Καθαρίστε, πλύντε καλά και κόψτε τις σουπιές σε κομμάτια. Βάλτε τες σε τρυπητό να στραγγίσουν. Τρίψτε το κρεμμύδι με λίγο αλάτι μέσα σε σουρωτήρι, ξεπλύντε το με λίγο νερό και πατήστε το μέσα στις παλάμες σας, να φύγει το νερό. Βάλτε το λάδι σε κατσαρόλα επάνω σε δυνατή φωτιά να κάψει. Ρίξτε και σοτάρετε ελαφρά το κρεμμύδι. Ρίξτε μέσα τις σουπιές, το σκόρδο, αλάτι, πιπέρι, σκεπάστε και βράστε τες, ώσπου να φύγει όλο το νερό που θα βγάλουν και να μείνουν σχεδόν με το λάδι. Ρίξτε το κρασί, την ντομάτα και τα φύλλα δάφνη, σκεπάστε και σιγοβράστε σε 5'-10'. Στο μεταξύ ζεματίστε τις ελιές 5' σε νερό που βράζει, κατεβάστε τες από τη φωτιά κι αφήστε τες να σταθούν 5' ακόμη μέσα στο νερό. Στραγγίστε τες και ξεπλύντε τες καλά με ζεστό νερό. Στραγγίστε τες και ρίξτε τες μέσα στις σουπιές. Βράστε τες μαζί 10' και κατεβάστε το φαγητό από τη φωτιά. Σερβίρετε το ζεστό ή κρύο, είναι το ίδιο νόστιμο.

More for you

 
 

Don't Miss