Ζουμερό χοιρινό με κόκκινο κρασί και δαμάσκηνα

Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου 2017

Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου 2017

Ζουμερό χοιρινό με κόκκινο κρασί και δαμάσκηνα

Όταν τα δαμάσκηνα συνδυάζονται με το χοιρινό το αποτέλεσμα δεν μπορεί παρά να είναι γευστικότατο. Μια δοκιμή θα πείσει και τους πιο δύσκολους.

Υλικά

2 κιλά ρολό χοιρινό

4 κρεμμύδια ψιλοκομμένα

1κ. σούπας φρέσκο τζίντζερ

16 ξερά δαμάσκηνα

2 σκελίδες σκόρδο

1 1/2 φλιτζ. κόκκινο κρασί

2 φλιτζ. ζωμό κοτόπουλο

2κ. σούπας ζάχαρη μαύρη

Ελαιόλαδο

Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Αλατοπιπερώνουμε το κρέας. Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι με το τζίντζερ και το σκόρδο και μετά προσθέτουμε το κρέας και το σοτάρουμε μέχρι να κάνει κρούστα γύρω γύρω.  Στην συνέχεια, το τοποθετούμε σε μια γάστρα και προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 3 ώρες. 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

More for you

 
 

Don't Miss