Λαχταριστές μπουκίτσες κοτόπουλου με σάλτσα πορτοκαλιού

Σάββατο 20 Ιανουαρίου 2018

Σάββατο 20 Ιανουαρίου 2018

Λαχταριστές μπουκίτσες κοτόπουλου με σάλτσα πορτοκαλιού

Εάν μαγειρέψετε την παρακάτω συνταγή θα έχετε σε σύντομο χρονικό διάστημα το πιο νόστιμο μεσημεριανό φαγητό. 

Υλικά

600 γραμμάρια στήθος κοτόπουλου

2 πορτοκάλια

1 κομματάκι τριμμένο τζίντζερ

2κ. γλυκού κάρυ

1κ. γλυκού ζάχαρη

10 ποτήρι λευκό κρασί

40 γραμμάρια αλεύρι

1 σκελίδα σκόρδο

1 κ. γλυκού  μαϊντανού

4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση 

Κόβουμε το στήθος κοτόπουλο σε κομμάτια και το αλευρώνουμε. Σε μια κατσαρόλα  προσθέτουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σκόρδο για 2 λεπτά σε χαμηλή φωτιά. Στη συνέχεια αφαιρούμε το σκόρδο και προσθέτουμε τα κομματάκια κοτόπουλου τα οποία μαγειρεύουμε για 4 λεπτά, γυρίζοντας τα μέχρι να ροδίσουν ομοιόμορφα. Ύστερα ρίχνουμε το κρασί και όταν είναι πάρε χρώμα το βγάζουμε από τη φωτιά.

Σε ένα τηγάνι προσθέτουμε το το χυμό πορτοκαλιού, το τριμμένο τζίντζερ, το κάρυ και τη ζάχαρη. Βράζουμε για 2-3 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Στη συνέχεια προσθέτουμε και το κοτόπουλο και το μαγειρεύουμε για 5 λεπτά μαζί με τη σάλτσα. Σερβίρουμε με χοντροκομμένο μαϊντανό και σερβίρετε αμέσως.

More for you

 
 

Don't Miss