Η αυθεντική συνταγή για να φτιάξετε σπιτικό λιμοντσέλο

Δευτέρα 19 Μαρτίου 2018

Δευτέρα 19 Μαρτίου 2018

Η αυθεντική συνταγή για να φτιάξετε σπιτικό λιμοντσέλο

Το αγαπημένο λικέρ και όχι μόνο των Ιταλών είναι το λιμοντσέλο. Όπως ήταν φυσικό οι Ιταλοί κατοχύρωσαν το όνομα, το κάνανε ευρέως γνωστό και σήμερα το δροσερό aperitivo επισφραγίζει ένα καλό γεύμα και συνοδεύει άψογα τα γλυκά επιδόρπια.

Υλικά

10 λεμόνια

1 λίτρο βότκα

500 γραμ. ζάχαρη

500  ml νερό

Εκτέλεση

Πλένουμε καλά τα λεμόνια, αφαιρούμε μόνο την εξωτερική κίτρινη φλούδα. Σε ένα μπουκάλι προσθέτουμε τη βότκα μαζί με τις φλούδες, το κλείνουμε καλά και το αφήνουμε για 10 ημέρες.

Βάζουμε τη ζάχαρη και το νερό σε κατσαρόλα και ανακατεύουμε. Από την ώρα που θα βράσει, συνεχίζουμε και βράζουμε για 5 λεπτά. Όταν περάσουν οι 10 μέρες σουρώνουμε τη βότκα αφαιρώντας τη φλούδα, προσθέτουμε το σιρόπι και ανακατεύουμε. Ισομοιράζουμε σε 2 μπουκάλια το αφήνουε για άλλες 10 μέρες και το απολαμβάνουμε παγωμένο.

More for you

 
 

Don't Miss