Φτιάχνουμε τα πιο νόστιμα αλμυρά ντόνατς με τυρί και ζαμπόν

Πέμπτη 31 Μαΐου 2018

Πέμπτη 31 Μαΐου 2018

Φτιάχνουμε τα πιο νόστιμα αλμυρά ντόνατς με τυρί και ζαμπόν

Όταν σκεφτόμαστε ντόνατς το πρώτο που μας έρχεται στο μυαλό είναι μια γλυκιά λιχουδιά. Παρόλα αυτά σήμερα θα τα φτιάξουμε στην αλμυρή εκδοχή και θα τα λατρέψετε. 

Υλικά

1 κιλό πατάτες

100 γραμμάρια ζαμπόν

3 κουταλιές της σούπας παρμεζάνα

1 αυγό

Αλάτι

Τριμμένη φρυγανιά

Ελαιόλαδο

Εκτέλεση 

Βράζουμε τις πατάτες, όταν είναι έτοιμες τις βάζουμε σε ένα μπολ και τις λιώνουμε μέχρι να γίνουν πουρές. Υστέρα προσθέτουμε στο μπολ το αλάτι, το ζαμπόν, το αυγό, λίγη τριμμένη φρυγανιά και τη παρμεζάνα και ανακατεύουμε. Αφήνουμε το μίγμα στο ψυγείο μέχρι να πήξει. Μετά από μια ώρα βγάζουμε το μίγμα από το ψυγείο και φτιάχνουμε μικρά κουλουράκια σαν ντόνατς. Σε ένα μπολ έχουμε βάλει λίγη τριμμένη φρυγανιά και περνάμε τους λουκουμάδες και τους βάζουμε σε ένα ταψί αφού έχουμε πριν τοποθετήσει μια λαδόκολλα και έχουμε ρίξει λίγο λάδι. Ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 10 λεπτά.

More for you

 
 

Don't Miss