Η σημερινή τάρτα με κολοκυθάκια, ζαμπόν και μοτσαρέλα θα κατακτήσει και τους πιο απαιτητικούς

Σάββατο 09 Ιουνίου 2018

Σάββατο 09 Ιουνίου 2018

Η σημερινή τάρτα με κολοκυθάκια, ζαμπόν και μοτσαρέλα θα κατακτήσει και τους πιο απαιτητικούς

Η σημερινή αλμυρή τάρτα αποτελεί εξαιρετική επιλογή για τους καλεσμένους σας αλλά και για όλη την οικογένεια. Δεν έχετε παρά να τη δοκιμάσετε. 

Υλικά

1 έτοιμη ζύμη για τάρτες

2 κολοκυθάκια

200 γραμμάρια μοτσαρέλα

130 γραμμάρια ζαμπόν

3 κουταλιές της σούπας τριμμένη παρμεζάνα

1 αυγό

1 σκελίδα σκόρδο

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένουμε τα κολοκυθάκια και τα κόβουμε σε κομμάτια. Σε ένα τηγάνι με λάδι σοτάρουμε τον σκόρδο για λίγα λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα κολοκυθάκια και μαγειρεύουμε για ακόμα λίγα λεπτά. Χαμηλώνουμε τη φωτιά προσθέτουμε λίγο νερό και μαγειρεύουμε τα κολοκυθάκια μέχρι να μαλακώσουν. Όταν είναι έτοιμα τα αφήνουμε σε ένα πιάτο να κρυώσουν.

Εν τω μεταξύ ψιλοκόβουμε τα ζαμπόν και τη μοτσαρέλα  και χτυπάμε το αυγό σε ένα μπολ. Παίρνουμε ένα στρογγυλό ταψί τοποθετούμε τη ζύμη, την τρυπάμε με ένα πιρούνι και από πάνω ρίχνουμε τα κολοκυθάκια, στη συνέχεια το ζαμπόν, τη μοτσαρέλα, το τριμμένο τυρί και στο τέλος ρίχνουμε και το αυγό. Ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 40 λεπτά.

More for you

 
 

Don't Miss